Španjolska prestigla El Salvador i postala treće najveće središte kripto bankomata

0

S ukupno 215 kripto bankomata koji se nalaze u Španjolskoj, zemlja je sada nadmašila El Salvador, koji je dom 212 kripto bankomata i koji je sada pao na četvrto mjesto.

Španjolska je time službeno postala treće najveće središte bankomata za bitcoin i druge kriptovalute, nakon Sjedinjenih Država i Kanade.

Prema podacima s CoinATMRadara, Španjolska trenutno ima najveći udio kripto bankomata u Europi, što predstavlja 14,65% ukupnih instalacija na europskom kontinentu, a slijede ju Švicarska (144 bankomata), Poljska (142 bankomata) i Rumunjska (135 bankomata).

kripto bankomati

Samo tijekom 2022. godine, Španjolska je instalirala 43 kripto bankomata, a ranije ove godine naglasila je da namjerava instalirati ukupno preko 100 bankomata do kraja godine, što će biti ukupno gotovo 300 kripto bankomata.

MediaMarkt, njemački trgovac elektronikom, i Confinity predvode akciju instaliranja kripto banaka diljem Austrije, Njemačke, Španije i Grčke.

U svijetu se dnevno instalira 14 kripto bankomata

Globalne instalacije kripto bankomata zabilježile su negativan rast od rujna 2022. i na putu su sporog oporavka. Podacima temeljeni na razdoblju od posljednjih 60 dana pokazuju da se dnevno diljem svijeta instalira oko 14 kripto bankomata.

Naglo smanjenje kripto instalacija bankomata može se pripisati geopolitičkim čimbenicima i napetostima, nedostatku regulatorne jasnoće i tržišnim nesigurnostima. Unatoč tome, zemlje i dalje pokazuju interes za funkcionalnim kripto bankomatima unutar svojih granica.

Grčka zauzima šesto mjesto po broju bankomata za kriptovalute, a s većim priljevom turista, raste i potreba za većim brojem bankomata. operater Bitcoin bankomata BCash podijelio je uvid u statistiku korištenja u zemlji.

Izvršni direktor i suosnivač BCasha (operater Bitcoin bankomata), Dimitrios Tsangalidis, otkrio je da unatoč instaliranju kripto bankomata u turističkim središtima, većina upotrebe dolazi iz glavnog gradskog područja.

“Postoji snažna kripto zajednica u Heraklionu na Kreti, koja je lokacija jednog od naših bankomata. Kombinacija kripto zime i turističke sezone rezultirala je usporavanjem redovnog prometa u korištenju kripto bankomata”, istaknuo je Tsangalidis.

Iako trenutno nemaju sve zemlje na svijetu instalirane kripto bankomate, važno je napomenuti da isti igraju značajnu ulogu u prihvaćanju kriptovaluta općenito.

Prošle godine, meme kriptovaluta Dogecoin postala je dostupna na 1 800 bankomata diljem Sjedinjenih Država, a izravno su ju mogli kupovati na Coinflip bankomatima u 45 od 50 američkih država.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X