Square bilježi prihode zbog Bitcoina od $37 milijuna u drugom kvartalu 2018.-te?

0

Iako kripto tržište trenutno stagnira i nalazi se u tzv. “medvjeđem tržištu”, Square preko svoje mobilne aplikacije Square Cash u drugom kvartalu ove godine bilježi prihode u Bitcoinu od $37 milijuna.

Digitalna plaćanja putem Square prisutna su na tržištu već dulje vrijeme, a krajem prošle godine dodali su u sustav i plaćanje bitcoinima. U tromjesečnom izvještaju Squera stoji da su da su im bitcoini donijeli prihode od 37 milijuna dolara.

Međutim također u izvještajima stoji da su u organizaciji imali troškove za bitcoine preko $36 milijuna što na kraju dovodi do ishoda da su zaradili manje od jednog milijuna dolara na trgovanju bitcoinom.

Veliki dio ovih operativnih troškova bilo je vezan za dobivanje licenci potrebnih za zakonito trgovanje kriptovalutama u SAD-u. Tako je i Square nedavno dobio licencu BitLicense od New York’s Department of Financial Services (NYDFS) kojom se dozvoljava legalno trgovanja kriptovalutama u državi, a Square je ujedno i sedmo poduzeće u državi koje je primilo ovu licencu.

Izvještaj Squera za prvi kvartal 2018.-te pokazao je da su zaradili oko $200 tisuća jer su imali prihode od $34,1 milijuna dok su im troškovi bili $33,9 milijuna.

Je li Square pogriješio dodavši trgovanje kriptovalutama u svoje sučelje?

Squarov potez donosi im polaganu, ali sigurnu zaradu. Tržište trenutačno nije u fazi “booma” pa sukladno tome postoji i stagnacija no ono što se događa jest porast vrijednosti dionica Squera. Unatrag dvije godine, dionice su im porasle za više od 200%, a kriptovalute zasigurno imaju udio o tome.

Square je ujedno i jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija za financijsku trgovinu u SAD-u, a nedavno je u javnost izašao podatak da rastu tri puta brže već PayPal aplikacija koja u svojoj trgovini ima samo fiat valute.

CEO Squera, Jack Dorsey veliki je pobornik kriptovaluta pa je tako i za bitcoin izjavio:

Vjerujem da bitcoin ima potencijal postati jedinstvena globalna kriptovaluta u sljedećem desetljeću.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X