Središnja banka Južne Koreje dobila ovlasti za istraživanje lokalnih kripto tvrtki

0

Središnja banka Južne Koreje moći će pristupiti podacima o kripto transakcijama s mjenjačnicama koje rade u zemlji.

Banka Južne Koreje dobila je zeleno svjetlo za pooštravanje kontrole operatera i izdavatelja usluga kriptovaluta usred daljnje rasprave o zakonima o virtualnoj imovini u zemlji.

Dana 20. travnja, lokalni medij The Korea Herald izvijestili su da će Bank of Korea (BoK) dobiti pravo da istražuje operatere poslovanja s kriptovalutama.

Središnja banka Južne Koreje natječe se s financijskim regulatorom Komisijom za financijske usluge (FSC) oko kripto nadležnosti. Međutim, FSC će imati posljednju riječ u upravljanju regulacijom sektora digitalne imovine.

Veća regulacija i nadzor kripto sektora

Banka Koreje izrazila je zabrinutost zbog rizika financijske stabilnosti od stablecoina i sada će moći tražiti podatke o transakcijama od kripto burzi.

Pravo Banke Koreje da traži podatke od operatera digitalnih valuta prošli je tjedan potvrdio dužnosnik Odbora za politička pitanja Narodne skupštine. FSC će svoje službeno stajalište iznijeti na sastanku pododbora 25. travnja.

Sastanak će ubrzati uvođenje južnokorejskih zakona o virtualnoj imovini, stoji u izvješću.

Zastupnik Demokratske stranke Kim Han-gyu, koji je predložio kripto propise, Zakon o kripto imovini, rekao je da “Komisija za financijske usluge priznaje da je potrebno da Banka Koreje ima pravo tražiti podatke, ali odbija to donijeti”.

Južnokorejska vlada pokušava progurati zakone o kriptovalutama, ali bilo je trzavica između središnje banke i FSC-a oko toga tko bi to trebao kontrolirati.

Međutim, FSC je upozorio da će središnja banka, ako upravlja kriptovalutama, poslati poruku da digitalna imovina ima isti status kao i tradicionalne financije. Predsjednik FSC-a ranije je rekao da ne smatra kriptovalute financijskom imovinom.

Ove dvije institucije bile su u sporu tijekom posljednje tri godine zbog kripto propisa. Dužnosnici iz Odbora za politička pitanja, odjela državnog povjerenstva za državne poslove, optužili su FSC da pokušava monopolizirati svoj položaj kripto regulatora.

Najnoviji razvoj događaja znači da će i središnja banka Južne Koreje i njezin financijski regulator moći istraživati ​​kripto operatere i imati puni pristup podacima o transakcijama.

FSC je nedavno bio aktivan u provedbi mjera protiv kripto kompanija i zauzima isti stav kao Komisija za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država (SEC) u pogledu razmatranja kripto imovine kao vrijednosnih papira.

Služba za financijski nadzor Južne Koreje, koja djeluje pod FSC-om, sredinom 2022. najavila je istražno tijelo pod nazivom Odbor za digitalnu imovinu.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X