Stablecoini “osvojili” značajan dio tržišta usred korekcije!

0

Iako je većina kriptovaluta izgubila značajan dio svoje tržišne kapitalizacije tijekom proteklog mjeseca, pri padu tržišta zabilježeno je da su se stablecoini značajno popeli na ljestvici najvrednijih kriptovaluta.

U trenutku pisanja članka, šest stablecoina trenutno se nalazi među prvih 50 kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji.

USDT (Tether) na četvrtom mjestu

Najveći stablecoin po kapitalizaciji, Tether (USDT), trenutno se nalazi na četvrtom mjestu prema veličini kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 4,66 milijardi dolara. Unatoč tome što je ukupna tržišna kapitalizacija USDT-a porasla za samo 0,5% u četiri tjedna, Tether se popeo na ljestvici sa sedmog na četvrto mjesto u samo mjesec dana.

Međutim, zbog padajućih cijena ostalih kriptovaluta s kojima USDT trguje, obujam trgovanja Tetherom je pao za 20% sa 60 na 48 milijardi USD u istom razdoblju.

USDC se popeo s 30. na 17. mjesto

Circle-ov USD Coin (USDC) postigao je značajan napredak u posljednjih mjesec dana, popevši se s 30. mjesta na CoinMarketCap-u s kapitalizacijom od 430 milijuna USD, sve do 17-og mjesta s tržišnom kapitalizacijom od 601,5 milijuna dolara.

Jeremy Allaire, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Circle, 14. ožujka na Twitteru je proslavio 40-postotni porast kapitalizacije USDC-a u posljednjih mjesec dana, navodeći:

„USDC je porastao zbog tržišne potražnje posljednjih dana, dosegnuvši novi ATH volumena trgovanja s 568 milijuna dolara u opticaju. Fascinantno je vidjeti „let u sigurnost“ na kripto tržištu, ali i potražnja za visokokvalitetnom USD likvidnošću na tržištu. Iako nije uzbudljivo vidjeti tako slomljena tržišta, ipak je korisno vidjeti kako se razvija potpuno nova, u potpunosti digitalna, monetarna infrastruktura utemeljena na blockchainu. “

Kao i kod Tethera, 24-satni USDC volumen pao je za otprilike 20% sa 936,5 milijuna USD prije četiri tjedna na 757 milijuna USD danas.

PAXOS zauzeo 27. mjesto

Treći po veličini stablecoin, Paxos Standard (PAX), zabilježio je 5-postotni porast tržišne kapitalizacije u četiri tjedna s 208 na 218 milijuna dolara, poduprt nedavnom “injekcijom” od 7,6 milijuna coina iz PAX-ove riznice.
Unatoč relativno malom povećanju kapitalizacije, PAX je skočio s 42. sve do 27. mjesta na CoinMarketCap-u.

PAX je jedan od rijetkih stablecoina čiji se volumen trgovanja povećao u odnosu na veljaču, a 24-satni volumen povećao se za 80%, s 382 milijuna na 684 milijuna dolara.

Ostali stablecoini također  postižu značajne rezultate!

Prošli mjesec je TrueUSD (TUSD) ušao u prvih 50 kriptovaluta prema kapitalizaciji, popeo se sa 60. do trenutno 35. rangiranog najvećeg kripto-sredstva.

Binance USD (BUSD), koji je predstavljen prije samo šest mjeseci, zabilježio je značajno povećanje tržišne kapitalizacije u proteklom mjesecu. Od 16. veljače do 15. ožujka BUSD je skočio s 243. na 36. mjesto. U tom vremenu kapitalizacija mu je porasla za preko 600% sa 17,5 milijuna na 124 milijuna USD. Volumen BUSD-a također se povećao za 50% sa 78 milijuna na 118 milijuna dolara.

Unatoč svom temeljnom protokolu MakerDAO koji je suočen s dužničkom krizom kao posljedica nedavnog pada na tržištu kriptovaluta, stablecoin Dai (DAI) također se probio u top 50 kriptovaluta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X