Stara hidroelektrana zarađuje 3x više rudarenjem Bitcoina

0

Njujorška hidroelektrana Mechanicville, jedno od najstarijih postrojenja za proizvodnju hidroenergije u Sjedinjenim Američkim Državama sada se bavi Bitcoin miningom.

Postrojenje je u vlasništvu Albany Engineering Corp (AEC), koje je Nacionalna mreža zatražila da ga obnovi 1986 godine. Jim Besha stariji, izvršni direktor AEC-a, napominje da im mining Bitcoina donosi trostruke profitne marže za razliku od samo prodaje električne energije:

“Mislimo da je ovo najstarije postrojenje za obnovljivu energiju na svijetu koje još uvijek radi. Zapravo možemo zaraditi više novca s Bitcoinom nego prodajom električne energije National Gridu. “

Bitcoin prodaju odmah nakon što ga izrudare

Besha je napomenuo kako je zadovoljan likvidacijom Bitcoina čim ga izrudare, izražavajući sumnju u pogledu dugoročnog potencijala kripto imovine. Unatoč snažnim profitnim maržama, Besha žali što ne prodaje svoju električnu energiju da bi se koristila kao snaga, ali desetljeće borbi s Nacional Gridom ostavilo ga je u potrazi za alternativnim tokovima prihoda.

Kada je od AEC-a zatraženo da obnovi postrojenje, potpisan je ugovor s National Gridom koji jamči da će od Beshe kupovati energiju u periodu od 40 godina po sniženoj stopi. Međutim, nakon što je AEC 1993. dobio dozvolu za neovisno poslovanje, Besha tvrdi da se National Grid ponovno pozvao  na njihov dogovor, što je dovelo do dugotrajne pravne bitke.

Nakon što je postrojenje pretrpjelo znatnu štetu zbog poplave, a kasnije i generatora koji se zapalio, National Grid je pristao odustati od postrojenja, platiti popravak i kupiti električnu energiju od AEC-a po tržišnoj vrijednosti 2003. godine. Unatoč tome što je National Grid odustao od kupovine struje po sniženoj cijeni, dobit od Bitcoin mininga još uvijek je daleko profitabilnije od onoga što AEC može ostvariti prodajom električne energije.

Druga postrojenja se isto prenamjenjuju za Bitcoin mining

AEC nije prva tvrtka koja je prenamijenila orijentir moderne industrije za generiranje kriptovaluta. 2018. godine Bitriver je pokrenuo podatkovni centar u nekada najvećoj svjetskoj topionici aluminija u Sibiru, koju je izgradio SSSR 1960-ih. Postrojenje, koje se sada koristi za Bitcoin mining, također se nalazi u blizini velike hidroelektrane.

Iste godine, Coinmint je objavio da je potpisao desetogodišnji zakup na zemljištu veličine 1300 hektara u državi New York koje je nekoć služilo za topljenje aluminija. Prenamijenit će ga također za Bitcoin mining.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X