Stargate u tjedan dana prikupio 2 milijarde dolara

0

Stargate Finance, cross-chain protokol dizajniran da pomogne korisnicima u prijenosu imovine između različitih blockchaina, prikupio je 2 milijarde dolara ukupne zaključane vrijednosti (TVL) u manje od tjedan dana nakon pokretanja.

Stargate se plasira na tržište kao protokol za prijenos likvidnosti koji korisnicima omogućuje unakrsnu transakciju s izvornom imovinom, nudeći DeFi korisnicima mogućnost ulaganja stablecoina u poolove gdje se kamate isplaćuju u izvornom Stargate tokenu (STG).

Brzorastući TVL vjerojatno je posljedica 26% APY koji se nudi za staking stablecoina. Privlačeći gotovo 2 milijarde dolara u TVL u vrijeme pisanja, Stargate se učvrstio kao jedan od 10 najboljih DeFi projekata, prema usporednim podacima DeFi Pulsea.

Stargate ima istaknutu podršku tvrtke za kvantitativno trgovanje kriptovalutama Alameda Research. CEO Alamede je na Twitteru za svojih 150.000 sljedbenika, objavio da je Alameda Research kupila sve dostupne Stargate tokene koji su bili na aukciji tijekom lansiranja Stargatea 17. ožujka.

Prema LayerZerou, protokolu na kojem Stargate radi, 10% ukupne ponude STG-a (100 milijuna tokena), prodano je na aukciji kako bi se generirala likvidnost u sedam blockchaina na kojima Stargate pokreće.

Prema blog postu suosnivača LayerZero Labsa i CTO-a, Ryana Zaricka, protokol Stargate rješava nešto poznato kao “Bridging Trilemma” korištenjem objedinjene likvidnosti između lanaca, trenutne zajamčene konačnosti transakcija i upotrebe izvorne imovine za križanje – zamjene blockchaina.

Stargate planira omogućiti svakom korisniku prijenos imovine s jednog blockchaina na drugi u jednoj transakciji, preskačući potrebu za korištenjem kompliciranih i zamršenih metoda kao što su zaključavanje, mintanje/burnanje i otkup imovine.

LayerZero tim je također objavio da su angažirali Makija, suosnivača SushiSwapa, da vodi razvoj poslovanja u Stargateu. Stargate trenutno djeluje na sedam primarnih blockchaina uključujući Ethereum, Polygon, Avalanche, BSC, Fantom, Optimism i Arbitrum. LayerZero tim planira dodati podršku za druge lance kao što su Solana, Terra i Cosmos.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X