“Stari” Bitcoin holderi i dalje prodaju rekordno male količine

0

Dugogodišnji vlasnici Bitcoina gotovo da nisu prodavali svoje kriptovalute unatoč rekordnim vrijednostima od 69.000 dolara ove godine, pokazuju podaci.

Prema metrici Coin Days Destroyed (CDD) blockchain analitičke tvrtke Glassnode, udio Bitcoina koje troše stari vlasnici i dalje je blizu rekordno niskih vrijednosti.

Diamond hands tijekom 2021.

CDD je ostao iznimno “miran” što je dodatna potvrda snažnog vjerovanja Bitcoin holdera. Indikator se odnosi na to koliko dugo je svaki BTC bio neaktivan od zadnje transakcije. To pruža alternativu jednostavnim mjerenjima volumena za određivanje tržišnih trendova. Stariji tokeni su stoga “važniji” od mlađih s poviješću aktivnog kretanja.

“Unatoč porastu tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, trenutna vrijednost je još uvijek oko povijesnih najnižih vrijednosti”, objavio je račun “UTXO Management” putem Twittera.

Podaci naglašavaju da strong hands nisu prodavali sve od naglog porasta nakon što je Bitcoin prošle godine prešao ATH vrijednosti iz 2017. od 20.000 dolara. Čak ni rast na gotovo 70.000 dolara nije uspio značajno prekinuti trend, a čini se da prodaja i dalje dolazi od novijih sudionika na tržištu.

Još jedna metrika, HODL Waves Unchained Capitala, potvrđuje to. One kriptovalute kupljene prije tri do šest mjeseci sada predstavljaju najveće smanjenje ukupne ponude. To implicira da su prodavači stekli svoje Bitcoine između lipnja i rujna ove godine, u razdoblju tijekom kojeg je kriptovaluta pala na najniže lokalne vrijednosti od 30.000 dolara.

Čak i oni koji su ušli na tržište kada je Bitcoin bio 20.000 dolara trenutno su više nego u duplom profitu, a i izgleda da će Bitcoin cijena na kraju 2021. biti oko 20.000 dolara viša nego početkom siječnja. U međuvremenu, viši analitičar UTXO Managementa Dylan LeClair prošlog je tjedna primijetio da sveukupno gledano, hodleri povećavaju svoje pozicije ovog mjeseca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X