Steam ukinuo mogućnost kupnje igara preko Bitcoina

0

Steamu je dosta Bitcoina i više ih neće prihvaćati kao sredstvo plaćanja na svojoj platformi, od sada ćete trebati trošiti svoje Bitcoine negdje drugdje.

Prema blog postu objavljenom na službenom blogu Steama, od danas više ne prihvaćaju na svojoj platformi Bitcoin kao metodu plaćanja.

Ova platforma za kupnju online igara je izrazila nezadovoljstvo s velikom promjenama u vrijednosti ove kripto valute, te sa povećanim naknadama koje je potrebno platiti da bi transakcija bila izvršena. Rekli su da trenutno naknade po transakciji plaćaju čak i do $20, a kada su inicijalno uveli Bitcoin kao sredstvo plaćanja te su naknade iznosile svega $0.2.

Također tvrde da je problem što je Bitcoinova vrijednost toliko promjenjiva da kada netko kupi igru po određenoj cijeni transakcije trebaju čekati na verifikaciju, a dok se to dogodi cijena Bitcoina se ponekada već drastično promijeni.

Kada se to dogodi, Steam pokuša riješiti taj problem tako da vrate korisniku Bitcoine, a ponekada trebaju od korisnika tražiti da nadoplati preostali iznos Bitcoina, u oba slučaja, to stvori dodatne troškove jer se ponovno treba plaćati naknada za transakcije.

To ne znači da su zauvijek ukinuli Bitcoin sa Steama ali dok se njegova vrijednost ne ustabili igre ćemo morati kupovati tradicionalnim putem, a to je preko fiat valuta.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X