Steven Seagal kažnjen zbog promocije scam kripto projekta!

0

Uključivanje Stevena Seagala u promociju scam kriptovalute bilo bi smiješno da projekti strukturirani gotovo identično ovom nisu ukrali milijarde dolara, a mnoge ulagače ostavili bez novca.

SEC kaznio Stevena Seagala!

Američko povjerenstvo za vrijednosne papire (SEC) objavilo je da je Seagal, brand ambasador za Bitcoiin2Gen, pristao platiti 314.000 USD kazne i penala za poticanje investitora na kupovinu navedene kriptovalute, bez objave da je plaćeni promotor. Također mu je zabranjeno promoviranje vrijednosnih papira naredne tri godine.

Onima koji su upoznati s ovom situacijom ovakav rasplet događaja bio je prilično očit, ali to je zaobišlo Seagala.
Pristalice projekta, među kojima je bio i Seagal, hvalili su Bitcoiin2Gen kao revolucionarni način decentralizacije kapitalnih ulaganja. Njihov ICO bio je jedan od horde scamova koji su nakon pada kripto tržišta 2018. godine plijenili lakovjerne investitore koji traže financijsku slobodu na pogrešnim mjestima.

Bitcoiin2Gen savršen je primjer scam kripto projekta kakvi su tada opsjedali tržište. Od namjerno pogrešno napisane riječi „bitcoiin“ u imenu, do priopćenja za medije u kojem veselo najavljuju izlazak njihovih osnivača iz projekta, gotovo se činilo kao parodija.

U marketinškim materijalima projekta rečeno je investitorima da će njihova kriptovaluta porasti za više od 7500% u manje od godinu dana. Čak je reklamiran piramidalni program preporuke koristeći doslovno crtež PIRAMIDE!

U vrijeme ICO hype-a, mnoge slavne osobe poput Stevena Seagala i Floyda Mayweathera dodatno su naštetili imidžu kriptovaluta promovirajući scam projekte, bez ikakve empatije za ulagače koje su neminovno ostavili s bezvrijednim kriptovalutama.

Tko drugom jamu kopa, sam u nju pada

Što se tiče Bitcoiin2Gen-a, projekt je “umro”, ali još uvijek je naveden na najmanje dvije kripto burze. Najveća ironija u cijeloj ovoj situaciji je ta da je Steven Seagal iz Bitcoiin2Gen priče izašao u minusu.
Prema SEC-u, za svoje usluge dobio je samo 157.000 dolara, što je znatno manje od milijun dolara (250.000 u gotovini i 750.000 dolara u Bitcoiin2Gen kriptovaluti) koje su mu obećali. Kada od zarade oduzmemo kaznu SEC-a, Seagal je izgubio 157.000 dolara.

Nadamo se da će ovo biti pouka slavnim osobama koje bi se prije promocije projekta trebale uvjeriti u njegovu transparentnost jer su u pitanju novci drugih ljudi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X