Stipendije za kripto igre pomažu igračima u siromašnim državama

0

Play2Earn igre sve su popularnije u kripto svijetu, mnogi su puno zaradili igrajući blockchain igre. Crypto Gaming United, startup koji ima za cilj izgraditi globalnu zajednicu play2Earn gejmera, prikupio je 5 milijuna dolara u inicijalnoj rundi financiranja.

U najavi od 8. rujna napominje se da su rundu vodili slavni australski VC-evac Mark Carnegie i izvršni direktor Chrono.techa Sergej Sergienko. Ovaj par je zatim osnovao kripto fond MHC Digital Finance.

Crypto Gaming United osnovan je u kolovozu ove godine i već je privukao više od 1.500 članova te ima listu čekanja od gotovo 40.000 korisnika. Udruženje pomaže članovima u igranju popularne NFT igre Axie Infinity nudeći stipendije u kojima sponzori daju igračima skupu imovinu koja se može koristiti za ostvarivanje prihoda.

Izvor: Twitter

Unatoč tome što su inicijalni krug ulaganja predvodili australski ulagači, upisani igrači većinom su sa filipina, a korisnici također dolaze iz Indonezije, Južne Afrike i Indije. Budući da većina članova igrača dolazi iz država s niskim plaćama, mnogi igrači možda nemaju sredstava za kupnju skupe digitalne imovine potrebne za igru ​​Axie Infinity usred bull marketa. Crypto Gaming United nije jedina tvrtka koja nudi Axie Infinity stipendije, a sponzorski programi obično uzimaju dio zarade od igrača.

Sergienko je izjavio: „Mogućnost stvaranja bogatstva u NFT svjetu više nije ograničena samo na one sa bogatstvom, poput sportskih zvijezda. U Crypto Gaming Unitedu nadilazimo barijeru troškova potrebnu za pristup igranju, dopuštajući tako igračima da ostvare prihod kroz svoje igračke podvige. ”

Ambiciozno se nada da će u sljedećih 18 mjeseci CGU prikupiti više od 100.000 korisnika. Carnegie nije jedini koji vjeruje da će inovativne blockchain igre ​​i zarada putem NFT-ova zauzeti sve veći udio gaming industrije koja ima godišnju vrijednost od 200 milijardi dolara.

Dana 7. rujna, Zebedee je prikupio 11,5 milijuna dolara za financiranje Serije A za proširenje svojih inicijativa koje uključuju omogućavanje game developerima da isplaćuju nagrade igračima u obliku kripto imovine. Pokrenut 2019. godine, Zebedee nudi platformu i alate koji omogućuju korištenje Bitcoina kao nagrade u igrama. Simon Cowell, suosnivač i izvršni direktor, prethodno je bio šef korporativnog razvoja u Bitstampu.

Kripto igre već su ove godine doživjele eksplozivan rast, a korisnička baza Axie Infinityja porasla je s 30.000 u travnju na više od milijun igrača prošlog mjeseca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X