Stmoglavi pad Bitcoina zaustavljen na 7.500 USD, koje su posljedice pada?

0

Tjedan je započeo krvavim ponedjeljkom za dionička i naftna tržišta. Europske burze pale su za 8%, dok je nafta zabilježila pad od 30%. Tijekom ovog pada, kripto tržište nije bilo pošteđeno. Vrijednost Bitcoina (BTC) je tijekom vikenda pala za 1500 dolara.
Mnogi očekuju ​​da će se Bitcoin kretati prema gore tijekom ekonomskih nestabilnosti. U ovom slučaju čini se suprotno, dok je zlato posljednjih tjedana pokazalo snagu.

Bitcoin nije uspio probiti granicu od 9.150 USD te se spustio sve do 7.500 dolara

Cijena Bitcoina doživjela je značajan pad prije dva tjedna, veoma sličan ovome, tada je pala za 1.500 dolara. Međutim, određeno olakšanje za investitore pojavilo se tijekom prošlog tjedna, nakon čega se dogodio još jedan pad nakon što se cijena odbila od razine 9.150 dolara tijekom vikenda.

Cijena Bitcoina morala se probiti do razine od 9.150 – 9.300 USD kako bi održala pozitivan trend. Međutim, te razine nisu se uspjele probiti.

U konačnici, support razina od 8.200 dolara jamčila bi određeni uspjeh za cijenu Bitcoina, ali čak se ni ta razina nije uspjela održati. Nakon probijanje te razine, BTC je napokon odskočio na razini od 7.600 dolara.

Pad cijena ostavio ogromnu “rupu” na CME-u

Dvosatni CME grafikon za Bitcoin pokazuje ogroman jaz, nastao zbog visoke volatilnosti tijekom vikenda. Međutim, na ovom grafikonu prikazan je još jedan važan aspekt. Još je uvijek postojala “rupa” u grafu od početka 2020. godine, na razini cijene od 7.600 dolara. Zbog velike rasprodaje tijekom vikenda, rupa na grafu se popunila, što bi moglo nagovijestiti da smo dotakli cjenovno dno.

Izvor: Cointelegraph

Oko 95% rupa će se vremenom popuniti. Kako je tržište popunilo ovu rupu, postoji još nekoliko jazova koje treba popuniti, a središnji jaz stvoren je tijekom vikenda, od 7.900 do 9.100 dolara. Rupa koju i dalje treba popuniti nalazi se na 11.600 dolara.

Kako će se Bitcoin kretati dalje malo tko zna, ali generalan osjećaj na tržištu je pozitivan ususret Halvingu. Kakvo je vaše mišljenje, kakve cijene Bitcoina možemo očekivati u skorijoj budućnosti?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X