Što sve čeka Bitcoin i kripto tržište nakon Ethereum spajanja?

0

Donosimo pregled mogućih novih trendova koji će pokretati kripto tržište u eri nakon Ethereum spajanja.

Dugo očekivano spajanje Ethereuma konačno je dovršeno i ulagače je ostavilo da razmišljaju o tome kako bi mogao izgledati sljedeći razvoj trenda na tržištu. Analitičar Charles Edwards istaknuo je da su uzbuđenje oko spajanja Ethereuma i njegove bikovske akcije donekle održavali nadu na cijelom tržištu. Sada kada je najveći Ethereum događaj uspješno dovršen, kripto tržište se rasprodaje, pri čemu se cijena Bitcoina (BTC) trguje ispod 20.000 USD, a Ethera (ETH) ispod 1.500 USD.

Na kraju će se pojaviti novi narativi i tržišni trendovi, a mi u ovom članku donosimo nekoliko potencijalnih trendova koje bismo mogli vidjeti u nadolazećem razdoblju.

Što je s rudarima ETH-a?

Mreža Ethereum uspješno je prešla na učinkovit model dokaza o udjelu (PoS), što znači da su rudari ostali kratkih džepova, ali još uvijek vjerojatno posjeduju svoju GPU i ASIC opremu za rudarenje kriptovaluta. Također je moguće da neki rudari odluče rudariti na nekom drugom blockchainu umjesto da prodaju svoju opremu.

Iako se još nisu odlučili ni za jedan određeni blockchain, čini se da su Ravencoin, Flux, Ethereum Classic i Ergo predvodnici.

Cijene altcoina također su porasle tijekom prošlog mjeseca. Ravencoinov RVN porastao je za 169%, Ergov ERG za 132%, Flux za 156%, a Ethereum Classic ETC za 135% u posljednjih 90 dana.

Zanimljivo je da su hash rate i cijena naglo pali 15. rujna, a u vrijeme pisanja ovog teksta, čini se da se samo Flux i RVN oporavljaju. U nadolazećim tjednima i mjesecima bit će zanimljivo vidjeti koje će mreže rudari potencijalno odabrati kao svoj novi dom i kakav će to utjecaj imati na cijenu kriptovalute.

Ekosustav Cosmos nastavlja se širiti i privlačiti kupce u ATOM. Od dna na kojemu je bila 18. lipnja (5,50 USD), cijena ATOM-a je porasla za 137,5% i trenutno se trguje iznad 15 USD, prema podacima CoinMarketCap-a.

Kupiti ili prodati?

Iako je trenutna cijena ETH-a manje bullish nego što su se pobornici Mergea mogli nadati, čini se da je stvarni prijelaz na PoS bio uspješan, a možda će se s vremenom prednosti PoS-a pretvoriti u bullish akciju cijene ETH-a.

“Glavni igrač koji će vjerojatno učiniti bilo kakvu ludu aktivnost je rudar. I to je jednokratan događaj koji će trajati kratko”, izjavio je suosnivač Jarvis Labsa, Ben Lilly.

U budućnosti bi Ether mogao doživjeti šok ponude i možda postati deflacijski. Staking dodatno osigurava mrežu dok također pruža zajamčene povrate na položenu imovinu. Na tržištu koje je zapelo u silaznom trendu, nabava sigurnog, predvidljivog prinosa mogla bi postati privlačnija.

Trebat će vremena da malo splasne entuzijazam oko spajanja i da investitori počnu kapitalizirati prednosti koje bi PoS Ethereum mreža mogla ponuditi.

Što je s Bitcoinom?

Cijena Bitcoina ostala je ograničena rasponom od 17 600 do 24 400 USD u posljednja tri mjeseca, u usporedbi s najvišom vrijednosti svih vremena koja je u studenom 2021. iznosila 69 400 USD.

Dok bi nastavak konsolidacije unutar trenutnog raspona mogao (i obično bi bio) biti dobar za altcoine, makronapetosti bi mogle nastaviti opterećivati ​​kripto tržišta, kao i tržišta dionica. Vrući indeks potrošačkih cijena od 12. rujna mogao bi dovesti do agresivnijih povećanja stopa od strane FED-a (Sustav federalnih rezervi SAD-a), a potencijalni posredni učinak na cijene dionica mogao bi imati još oštriji učinak prelijevanja na cijene kriptovaluta.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X