Suosnivač PayPala: “Premalo sam izložen Bitcoinu”

0

Njemačko-američki milijarder Peter Thiel kaže da je “najveća pogreška” koju je napravio u posljednjem desetljeću bila “prekasni i premali ulazak u Bitcoin”.

Prema Wikipediji, Thiel, koji je suosnivač PayPala, Palantir Technologies i Founders Funda, bio je prvi vanjski ulagač u Facebook, a od 28. ožujka 2022. bio je na 276. mjestu na Bloomberg Billionaires Indexu s procijenjenom neto vrijednosti od 8,36 milijardi dolara.

Dok je govorio u panel diskusiji o nedavno objavljenoj knjizi “The Founders: The Story of PayPal and the Entrepreneurs Who Shaped Silicon Valley”, koja prati priču o PayPalu i njegovom utjecaju na Silicijsku dolinu, Thiel je komentirao uspon kriptovaluta. Ova rasprava bila je o nedavnoj epizodi (objavljenoj 12. ožujka) podcasta “The Pull Request”.

Thiel, koji je suosnivač PayPala zajedno s Elonom Muskom, Maxom Levchinom, Lukeom Nosekom, Yu Panom i nizom drugih poznatih pod zajedničkim imenom “PayPal mafija”, pisao je i govorio o utjecaju kriptovaluta u nekoliko navrata. Thiela je voditelj panela upitao što misli o suvremenim sustavima plaćanja i utjecaju kripto imovine.

Kako prenosi Bitcoin.com, Thiel je izjavio:

Najveća pogreška koju sam napravio u posljednjem desetljeću bila je prekasni i premali ulazak u Bitcoin.

Od utopijske zamisli do ekonomske revolucije

Thiel je nastavio, rekavši da mu je Bitcoin bio na radaru 2010. i 2011. Priznao je da je vidio “sve te kripto luđake”, tijekom svog vremena s PayPalom, te da je “super zainteresiran” i motiviran novom tehnologijom.

Međutim, on je tada tvrdio da nijedan od kripto modela nije radio, zbog čega je imao slijepu pjegu prema budućnosti industrije:

“S bitcoinom sam nekako bio “programiran” da ga ne vidim onoliko koliko sam trebao.”

Thiel se i ranije žalio na kašnjenje s Bitcoinom i kripto imovinom. Govoreći na kripto događaju u Miamiju prošle godine, milijarder je sudionicima rekao da se osjeća kao da je “nedovoljno uložen u [Bitcoin]” i da je Bitcoin najpoštenije tržište koje imamo u svijetu”. Thiel je osim u Bitcoin veliki ulagač u još nekoliko kripto projekata. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X