Surađuje li Coinbase s DEA-om i IRS-om?

0

Nedavni Tweet Samsona Mowa (@Excellion) sugerirao je da Coinbase nije sigurno mjesto za pohranu Bitcoina. Mow je konkretno sugerirao da će tvrtka prva ispuniti zahtjev savezne vlade za konfiskaciju, kao što se to činilo davne 1933. godine.

Izvor: Twitter

Osnovan u lipnju 2012. godine, Coinbase je digitalni novčanik i platforma za razmjenu digitalnih valuta na kojoj trgovci i potrošači mogu obavljati transakcije s digitalnim valutama poput Bitcoina, Ethereuma i Litecoin-a. Coinbase ima sjedište u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u San Franciscu, Kalifornija. Trenutno se nalazi na trećem mjestu na rang listi kripto burzi s najvećim volumenom trgovanja. Dnevno se na Coinbaseu trguje s više od 245 milijuna američkih dolara.

Postoji li podjela između starih i novih kripto entuzijasta?

Mowov komentar u vezi s Coinbaseom odražava razlike između ranih i kasnih usvojitelja kriptovaluta. Rani usvajači Bitcoina bili su snažni pristaše neovisnosti i odvojenosti od institucionalne kontrole.

Kasniji su sudionici u svijetu kriptovaluta uvelike prihvatili institucionalne sustave na kripto burzi poput Coinbase-a. Posljednja vijest da će Coinbase omogućiti IRS-u i DEA-i da koriste svoj softver za nadzor blockchaina izazvala je velike nerede u kripto zajednici. Mow je izjavio za BeInCrypto:

Coinbase je dosljedno bio jedan od najgorih aktera na ovom prostoru, namjerno ili kroz nekompetentnost … sada žele prodati svoj softver za nadzor blockchaina DEA-u i IRS-u. S obzirom na to da mnogi ljudi pohranjuju svoj Bitcoin na kripto burze poput Coinbase-a, koji bi trenutno mogao imati gotovo milijun Bitcoina,to dovodi veliku količinu Bitcoina u opasnost od oduzimanja izvršnim nalogom tipa 6102.

Komentari Mow-a odražavaju duboku podjelu koja postoji u Bitcoin zajednici. Coinbase neprestano izaziva uznemirenost javnosti zbog nepodobnih kvarova u uslugama i kršenja privatnosti.

Istodobno, tvrtka nastavlja konsolidirati svoju poziciju snažnog influencera u kripto svijetu. Nedavna akvizicija kripto brokera “Tagomi” je zaokružila uslugu institucionalne platforme Coinbase-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X