Banka kupila sve grafičke kartice u Rusiji

0

Sberbanka se ispričala jer je kupila gotovo sve grafičke kartice na Ruskom tržištu

Puno kripto entuzijasta u Rusiju želi početi rudariti kriptovalute, no postoji jedan problem, koji potresa one koji još uvijek nisu nabavili grafičke kartice jer je Sberbanka kupila sve s tržišta. Ova banka u vlasništvu ruske vlade je priznala da je kriva i ispričala se za nestašicu grafičkih kartica do koje je dovela.

Sberbanka se ispričala jer je kupila sve grafičke kartice

Alexander Vedyakhin, iz ove najveće banke u Rusiji i treće najveće u Europi je izjavio da iza ove nestašice stoji istraživački laboratorij banke.

Iza za ovu nestašicu grafičkih kartica na tržištu stoji Sberbanka, jer su kupili grafičke kartice za svoj laboratorij umjetne inteligencije. Ria Novosti

Puno investiramo u tehnologiju, to i trebamo raditi, ispričavamo se za nestašicu grafičkih kartica na tržištu koja se nedavno dogodila zato što smo ih kupili za svoj laboratorij umjetne inteligencije” Alexander Vedyakhin je izjavio na Sberbankinoj međunarodnoj konferenciji koja je fokusirana na analizi podataka i umjetnoj inteligenciji. Također je napomenuo da će uskoro grafičke kartice ponovno doći na tržište s obzirom na to da se Sberbanka opskrbila i ne treba im više od ovoga što imaju.

Sberbanka rudari kriptovalute?

Iako je Sberbanka izjavila da još uvijek nisu spremni koristiti kriptovalute, priznali su da se bave njihovim istraživanjem.

Sberbanka za sada nema u planu koristiti kriptovalute, ali se bavi njihovim istraživanjem kako bi se mogli zaštitili od raznih prevara. Stanislav Kuznetsov

“Ne bojimo se kriptovaluta, ali da bi sami sebe zaštitili, moramo razumjeti kako one funkcioniraju i trebamo proučiti svaki korak kojim se prevare događaju. Danas detaljno istražujemo tu temu, ali nažalost nemamo još uvijek neko rješenje i nismo još uvijek spremni na njihovo korištenje.”

Nedostatak grafičkih kartica u Rusiji

Kineska online trgovina Aliexpress, Alibabina verzija e-baya, je izjavila da je u lipnju došlo do velikog povećanja potražnje za grafičkim karticama s kojima se mogu rudariti kripto valute upravo iz Rusije.

Povećala se potražnja za specifičnim modelima grafičkih kartica koje mogu poslužiti za izgradnju kripto-farma (GeForce GTX1060, GTX1070 i Radeon RX480), a potražnja za tim modelima se povećala za 150% u roku od mjesec dana.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog BItcoin Portala i ne propustite niti jedan članak. A ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X