Sve više kripto ETF-ova u velikim državama!

0

Brazilska komisija za vrijednosne papire (CVM) odobrila je prvi fond kojim se trguje na burzi (ETF) koji prati kretanje Ethereuma u Latinskoj Americi, ovo je velik pomak za institucionalno i “maloprodajno” usvajanje kriptovaluta u tom dijelu svijeta.

Nekoliko mjeseci nakon što je dala zeleno svjetlo za Bitcoin ETF, brazilska regulatorna agencija učinila je isto za proizvod koji prati kretanje druge najveće kriptovalute, Ethereuma. Fondom će upravljati QR Asset Management.

Kao što su izvijestili lokalni mediji, CVM je dao znak odobravanja za drugi kripto fond kojim se trguje na tradicionalnoj burzi. Ethereum ETF imat će oznaku QETH11 i pojavit će se na državnoj burzi pod nazivom B3. Slijedit će referentnu stopu Ethera CME CF, koju koristi CME grupa. QR Asset Management, tvrtka koja će upravljati fondom, uz najavu je rekla:

“Proširujući horizont diverzifikacije, QETH11 postaje jednostavna, sigurna i regulirana opcija za svakog investitora da izravno izloži Ethereum putem svoje preferirane brokerske kuće.”

Zanimljivo je da su iz QR Asset Managementa dodali da će novi ETF koristiti “sigurno institucionalno skrbništvo” koje pruža američka burza Gemini. Gemini je u vlasništvu jednih od najutjecajnijih ljudi u kripto industriji, braće Winklevoss.

Vrijedno je napomenuti da je ovo drugi odobreni fond kojim se trguje kripto imovinom u Brazilu. Nacionalna regulatorna agencija za vrijednosne papire dala je zeleno svjetlo Bitcoin ETF-u u ožujku ove godine, a pitanje je hoće li ostale velike države slijediti ovaj primjer.

Nadalje, Kanada također ima tri operativna BTC ETF-a unutar svojih granica, a svi su odobreni od početka ove godine. Istodobno, američki SEC nastavlja odbijati većinu prijava, odgađajući najnovije pokušaje VanEcka i SkyBridge Capital-a. Upravo su američki ETF-ovi najiščekivaniji. Oni će dati lak pristup te sigurnost američkim institucionalnim investitorima za ulaganje u (prvotno) Bitcoin i Ethereum. Postoje nagađanja da će prvo biti odobren Ethereumov ETF, a neki analitičari nagađaju da bismo tada mogli vidjeti flippening

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X