Sve više opcija za kripto plaćanje u Hrvatskoj!

1

Kriptovalute, a i sama blockchain tehnologija još su u relativno ranoj fazi razvoja. Dok se većina projekata fokusira na “groundbreaking” tehnologiju, evidentno je da će kriptovalute prilagođene široj publici biti one koje će se implementirati u svakodnevnim sustavima te “probiti led” za ostale kriptovalute.

Postepena popularizacija kriptovaluta

Argument kritičara kriptovaluta je taj da je trenutna implementacija i iskoristivost zanemariva. Često će naglasiti da, ako je kriptovaluta valuta, zašto se skoro ništa ne može njome kupiti? Oni upoznati s tehnologijom i kriptovalutama znaju da postoje razne vrste kriptovaluta te da ih je samo dio usmjeren na kupovinu, a većina na poboljšanje trenutnih sustava kroz razne varijacije blockchain tehnologije.

Iako je ovakva vrsta kritike česta, uskoro bi mogla postati netočna. Na tržištu se pojavljuje sve veći broj igrača koji svoj fokus stavljaju na povezivanje kripto plaćanja u poslovanje bez opterećenja za poslodavca ili kupca.

Kripto plaćanje u Hrvatskoj

Iako Hrvatska i implementacija novih tehnologija obično ne idu ruku pod ruku, naša blockchain zajednica aktivno radi na dodavanju Hrvatske na blockchain kartu svijeta. U zadnje vrijeme sve su više vidljivi plodovi njihovog truda. Najbolji primjeri ovoga su: sve šira implementacija PayCek-a, prve POS kripto blagajne, a u Hrvatskoj možete kupiti i automobil za Bitcoin(e).

Koristeći sustav kripto plaćanja GoCrypto, tvrtka Karić automobili na jednostavan način može prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Pritom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti, a trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Popularizacija kripto platnih sustava kod poslodavaca za mnoge je sasvim logična. Prihvaćanje plaćanja u kriptu poslodavcima smanjuje troškove transakcije jer je trošak blockchain transakcije znatno manji od postotka koji uzimaju kartične kuće. Ako ste poslodavac te želite implementirati kripto sustav plaćanja u svoje poslovanje, obratite se PayCek-u.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

1 Comment

Leave A Reply

X