Švicarske kripto banke dobivaju dozvole od financijskog regulatora

0

Švicarsko tijelo za nadzor financijskog tržišta (FINMA) dodijelilo je licence za bankarske usluge i trgovanje vrijednosnim papirima bankama fokusiranim na kriptovalute.

Dvije švicarske kompanije specijalizirane za kriptovalute, Seba Crypto AG i Sygnum, dobile su licence za bankarske usluge i trgovanje vrijednosnim papirima, navodi se u odvojenim priopćenjima banaka od 26. kolovoza.

S novom licencom Seba očekuje da će službeno lansirati svoju novu platformu za trgovanje početkom listopada 2019., priopćila je kompanija. Njihovi planovi uključuju čuvanje i uspostavljanje platforme digitalne imovine za profesionalne trgovce, kompanije i institucionalne klijente, kao i upravljanje imovinom.

Iz Sygnuma su rekli da će regulatorno odobrenje omogućiti njegovo plasiranje ponude digitalne imovine koja uključuje čuvanje digitalne imovine i integriranu platformu za likvidnost glavnih digitalnih valuta, uključujući bitcoin (BTC), Ether (ETH) i digitalne tokene švicarskih franaka.

Vijest je uslijedila nakon nedavnog objavljivanja smjernica FINMA-e o regulatornim zahtjevima za plaćanje zasnovanih na blockchain tehnologiji. Smjernice ciljaju na pružatelje blockchain usluga, uključujući burze, pružatelje usluga novčanika i platforme za trgovanje.

FINMA je naglasila da kompanije koje se bave blockchainom nisu izuzete od postupka pranja novca (eng. AML – Anti-Money Laundering), kao i postupka “upoznaj svoju stranku” ( „eng. KYC/CDD – Know Your Customer). Ovo znači poduzimanje mjera kroz čiju provedbu posrednik u prometu nekretnina pouzdano utvrđuje identitet stranke te je nakon toga sposoban pravilno procijeniti rizik pranja novca i financiranja terorizma povezan s tom konkretnom strankom.

U vrijeme pisanja ove vijesti tržište kriptovaluta bilježi značajne gubitke. Bitcoin je porastao za nešto manje od 2,5% u zadnja 2 dana i trenutno se trguje na razini od 10.220 dolara, prema podacima sa Coin360.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X