Talijanski regulatori zatvaraju kripto burze!

0

Talijanski regulator vrijednosnih papira zatvorio je šest stranih kripto i forex burzi te dvije domaće kripto stranice za ulaganje i trgovanje derivatima.

Prema izvješću Finance Magnates, 10. veljače, Povjerenstvo za vrijednosne papire  (CONSOB) optužilo je ovih 8 web stranica za kršenje zakona MiFID2 i konsolidiranog zakona o financijama (TUF) zbog pružanja ilegalnih trgovinskih proizvoda i usluga.

Kakva je kripto regulacija u Italiji?

U cilju zaštite ulagača, talijanske vlasti postavile su uspostavu regulacije za kriptovalute na domaćem tržištu. Rezolucijom ministarstva financija 2016. godine implementirana je odluka Europskog suda pravde. Ona predviđa da svaka transakcija koja uključuje razmjenu kripto imovine s fiatom ne bi bila oporeziva, ali profit i gubici od ovih transakcija trebaju se oporezivati.

Talijanski Odbor za korporativna pitanja također se bori sa zakonodavstvom. Njegov je cilj stvoriti smjernicu za regulaciju svih tvrtki koje se bave financiranjem i IT-om kako bi bile u mogućnosti regulirati svoje financijske transakcije elektroničkim putem:

„Zakonodavna uredba br. 90 iz 2017. podvrgla je pružatelje virtualne valute propisima utvrđenim za tradicionalne operatore razmjene novca. U tom smislu, zakonodavnom uredbom br. 90 zaduženo je Ministarstvo gospodarstva i financija da donese ministarsku uredbu u kojoj će se utvrditi modaliteti i rokovi pravnog obavljanja takvih aktivnosti u cijeloj zemlji. “

Budućnost kriptovaluta u Italiji

Bivši ministar gospodarstva i financija Giulio Tremonti izrazio je svoje mišljenje o budućnosti digitalnih plaćanja i pojavi kriptovaluta tijekom konferencije Code4Future.

Tijekom događanja, Tremonti je sudjelovao u okruglom stolu. Vjerovao je da mogućnosti koje nudi fintech sektor mijenjaju i poslovnu logiku i ulogu tradicionalnih banaka:

“Fintech aktivnostima banke mogu biti zaštićene. Savez tradicionalnih banaka i nove digitalne industrije od presudne je važnosti. Struktura koja uključuje nove tehnologije, ali održava stare vrijednosti. “

Tremonti je s Cointelegraphom podijelio svoje mišljenje o decentraliziranim kriptovalutama poput Bitcoina:

“To je budućnost i ne možete je zaustaviti. Rekavši to, Bitcoin nema jasan pravni status i to je očito prepreka. Prema računovodstvenim pravilima, to je imovina koju bi trebali staviti u svoje financijske izvještaje. Ali ako se radi o imovini koju treba uložiti u svoje financijske izvještaje, treba li PDV primjenjivati ​​kad se prodaje? I dalje je to područje velike neizvjesnosti.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X