Tesla pokreće solarnu jedinicu za rudarenje Bitcoina

0

Kompanije fokusirane na Bitcoin, Block i Blockstream, počet će rudariti Bitcoin iz pogona koji koristi Tesline proizvode za solarnu energiju. 

Ove dvije tvrtke financirat će izgradnju postrojenja u Teksasu koji će se nalaziti u jednoj od rudarskih baza kompanije Blockstream. Tesla će za rudarenje Bitcoina osigurati solarni fotonaponski sustav od 3.8 megavata i Megapack od 12 megavata za napajanje jedinice. 

Adam Back, suosnivač i izvršni direktor Blockstreama i pionir u kriptografiji i ranoj Bitcoin sceni, ovo je najavio na konferenciji Bitcoin 2022 u Miamiju. Smatra se utjecajnom figurom u krugovima kriptovaluta, a neki sugeriraju da bi on mogao znati ili biti identitet iza Bitcoinovog pseudonimnog kreatora Satoshija Nakamota.

Back je na čelu Blockstreama od 2014. godine, i od tada pomaže i pridonosi rastu Bitcoina izgradnjom sidechaina pod nazivom Liquid te uspostavom rudarskih jedinica diljem svijeta. 

“Ovo je korak ka dokazivanju naše teze kako je moguće rudariti bitcoine uz nultu emisiju štetnih plinova i izgraditi novu budućnost ekonomskog rasta”, izjavio je prvi čovjek Blockstreama, Adam Back.

Slično Blockstreamu, Block (nekadašnji Square) posljednjih je godina postao ključni igrač u području Bitcoina. Američka tvrtka za plaćanja koju vodi Bitcoin evanđelist Jack Dorsey, nastoji pomoći da usvajanje Bitcoina raste kroz različite utjecaje i napore, uključujući DeFi razmjenu pod nazivom TBD i nudi podršku za imovinu putem CashApp-a.

Partnerstvo za zeleno rudarenje

Dorsey je već u nekoliko navrata ambiciozno najavljivao kako želi decentralizirati postupak rudarenja kriptovaluta i smanjiti energetsku potrošnju. Ovo je kulminacija Dorseyjevog zanimanja za kriptovalute, kojima se odlučio posvetiti nakon napuštanja svih upravljačkih pozicija u Twitteru.

Cash App najavio da će podržati plaćanje Bitcoinom na Lightning Networku. Block je također bio među prvim velikim korporativnim kompanijama koje su dodale Bitcoin na svoju bilancu u listopadu 2021., samo nekoliko mjeseci prije nego što su iz Tesle objavili da su zaradili 1.5 milijardi dolara od ulaganja u Bitcoin. 

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, poznat je po svom interesu za Bitcoin, a također je otkrio da imovinu drži u svom osobnom kripto portfelju. Unatoč tome, u više je navrata izrazio zabrinutost zbog utjecaja rudarenja Bitcoina na okoliš.

Musk je šokirao tržište u svibnju 2021. kada je objavio da je Tesla prestao prihvaćati plaćanja u Bitcoinu zbog zabrinutosti za okoliš, a ova vijest samo je potvrda Muskove predanosti podršci zelenom rudarenju. 

Konferencija Bitcoin 2022. održana je prošlog tjedna u Miamiju i izbacila je niz značajnih najava povezanih s Bitcoinom. Osim vijesti o Tesli i aplikaciji Cash, bivši izvršni direktor Blockstreama, Samsom Mow, najavio je da Próspera, Madeira i Meksiko kreću prema usvajanju Bitcoina.

Izvršni direktor Strikea Jack Mallers također je otkrio da se njegova tvrtka udružila s Shopifyjem i drugim pružateljima usluga plaćanja kako bi kupcima Strikea omogućili da svojim bitcoinima kupuju kod velikih trgovaca diljem Sjedinjenih Država. 

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X