Tether dosegao kapitalizaciju od 10 milijardi dolara!

0

Kripto agregator podataka Messari izvijestio je da je tržišna kapitalizacija vodećeg stablecoina Tether prvi put premašila 10 milijardi dolara. Uz Bitcoin i Ethereum, Tether je sada jedna od tri kriptovalute s kapitalizacijom od jedanaest znamenki.

Izvještaj o rastu Tetherove tržišne kapitalizacije na preko 10 milijardi dolara dolazi nakon godišnjeg rasta od 144% . Početkom ove godine Tether je ima tržišnu kapitalizaciju od 4,1 milijardu USD, a do sada je porasla za otprilike 2.5 puta. Međutim, ostale baze podataka s kripto tržišta ne slažu se s kapitalizacijom Tethera, a CoinGecko i CoinMarketCap procjenjuju da je tržišna kapitalizacija Tethera nešto veća od 9 milijardi USD.

Izvor: Messari

USDC i Binance USD postigli značajan rast

Drugi po veličini stablecoin po tržišnoj kapitalizaciji, Circle-ov USD coin (USDC), također je zabilježio troznamenkasti rast od početka siječnja. Porastao je s nešto manje od 450 milijuna na preko 930 milijuna dolara na dan pisanja članka. USDC neprestano raste od svog nastanka u listopadu 2018. do danas, a trenutno je 18. najveća kripto imovina.

Otkako je predstavljen u rujnu prošle godine, Binanceov stablecoin BUSD brzo je postao jedan od glavnih igrača u sektoru stablecoina. Trenutno je četvrti najveći stablecoin s tržišnom kapitalizacijom od gotovo 166 milijuna dolara. BUSD je porastao za više od 875% od početka godine, kada je predstavljao otprilike 17 milijuna dolara. Sada se nalazi na 49. mjestu po veličini kripto imovine.

PAX i TUSD stagniraju

Nakon što je započeo godinu s kapitalizacijom u iznosu od 225 milijuna dolara, Paxos Standard (PAX), treće rangirani stablecoin po tržišnoj kapitalizaciji, od travnja stagnira na 245 milijuna dolara, prema CoinMarketCap. CoinMarketCap Paxos svrstava na mjesto 37. najveće kriptovalute. Međutim, podaci možda neće uzeti u obzir PAX izdan na Ontology blockchainu od travnja ove godine.

TrueUSD (TUSD) je zapravo zabilježio pad tržišne kapitalizacije od početka godine. Pao je sa 155 milijuna na 144,5 milijuna dolara u trenutku pisanja. TUSD je peti najveći stablecoin i 55. rangirani kripto imovina po kapitalizaciji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X