Težina rudarenja ima najmanju promjenu u zadnjih 10 godina!

0

Bitcoin mreža prilagodila je razinu težine rudarenja 1. srpnja na 15.7842 trilijuna. To je samo 0,0033% manje u odnosu na prethodnu razinu od 15.7847 trilijuna postavljenu 17. lipnja. Promjena postotka je dovoljno mala da se zaokružuje na nulu, pokazuju podaci s BTC.com.

Težina Bitcoin rudarenja mjeri koliko je teško natjecati se za nagradu koja se ostvaruje nakon svakog bloka. Mjera je osmišljena da se prilagođava svakih 2.016 blokova, otprilike svaka dva tjedna, na osnovu ukupne računalne snage koja sudjeluje u rudarskom procesu Bitcoina.

Zašto je težina rudarenja statična?

Zanemariva prilagodba u srijedu znači da se ukupna prosječna računalna snaga spojena na Bitcoinov sustav tijekom proteklih 14 dana jedva promijenila. To se dogodilo zbog nedostatka priključenja novih rudarskih uređaja ili zbog dodavanja nove računalne snage koja je jednaka onoj istisnutoj iz sustava zbog Bitcoin halvinga.

Povijesno, težina rudarenja je ostala na istoj razini jednu godinu nakon što je izrudaren prvi (genesis) blok, prije nego što je počela rasti početkom 2010. godine. Posljednji put kad je težina rudarenja zabilježila promjenu od 0% bilo je u ožujku 2010. Od tada, postojalo je samo osam slučajeva u kojima je promjena težine rudarenja, i negativna i pozitivna, bila ispod 0,1%.

Sve u svemu, iako se ukupna rudarska snaga na Bitcoin mreži uvelike oporavila od jakog pada nakon halvinga u svibnju, još uvijek mora nadmašiti najvištu razinu hash rate-a zabilježenu početkom ožujka. Današnja mala promjena dolazi u vrijeme izrazito niske volatilnosti, pri čemu Bitcoin trguje u rasponu od 9.000 do 10.000 dolara posljednja dva mjeseca.

Problemi s dostavom rudarske opreme iz Bitmaina

Nepostojeća promjena težine rudarenja dogodila se i zbog problema isporuke najnovije opreme za rudarenje Bitcoina. Unutarnja borba između dva suosnivača Bitmaina, najvećeg svjetskog proizvođača rudarske opreme za Bitcoin, utjecala je na logistiku kompanije kao i na njen lanac opskrbe. Neki su kupci izjavili da oklijevaju s kupnjom rudara iz Bitmaina prije nego se situacija riješi. Iako je Bitmain 23. lipnja objavio članak u nastojanju da uvjeri kupce da je postignut prethodni dogovor o rješavanju problema s pošiljkom, članak je izbrisan u roku od četiri sata.

Ovo ipak nije spriječilo određene kupce. Core Scientific, američki pružatelj usluga hostinga za Bitcoin rudarenje, rekao je u nedavnoj najavi da je u ime svojih klijenata kupio 17.595 jedinica najnovijeg Bitmainovog AntMiner S19. Ovi strojevi isporučuju se i postavljaju u sljedeća četiri mjeseca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X