Three Arrows Capital pod istragom SEC-a i CFTC-a nakon bankrota

0

Američki regulatori pokrenuli su istrage o aktivnostima singapurskog hedge fonda Three Arrows Capital (3AC) koji je bankrotirao, a navodno i prekršio pravila oko ponašanja ulagača.

Američka komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima SAD-a (SEC) i Državna komisija za terminsku trgovinu robama (CFTC) nastoje identificirati razloge i odgovorne osobe koje stoje iza kolapsa ove kompanije.

U sklopu svojih aktivnosti, dvije američke agencije sada rade na utvrđivanju je li Three Arrows Capital prekršio pravila tako što je svoje investitore doveo u zabludu sadržajem svoje bilance i zato što se nije registrirala kod regulatora.

Službene potvrde svojih istraga o hedge fondu i njegovim financijskim problemima tek trebaju biti objavljene.

Financijski problemi još od kolapsa Terre

Three Arrows Capital prvi se put susreo s financijskim problemima još od kolapsa terre u svibnju. Tada je tvrtka podmirila zajam Voyager Digitalu 27. lipnja, nakon čega je dobila naredbu za likvidaciju imovine 29. lipnja. Samo nekoliko dana kasnije tvrtka je proglasila stečaj.

Nedugo nakon toga, osnivači Three Arrows Capitala napustili su svoje urede u Singapuru, a zatim i pobjegli iz zemlje, čime je ovaj slučaj izazvao još više kontroverzi.

Tvrtka se nalazi pod istragom regulatora u Singapuru koji tvrde da je tvrtka dala lažne informacije monetarnom tijelu tvrtke i premašila prag svoje imovine pod upravljanjem od 250 milijuna dolara.

3AC je također postupio u skladu s naredbama u sklopu stečajnog postupka, a stečajni upravitelj Teneo dobio je dozvolu za istragu tvrtke od strane Singapurskog visokog suda.

S obzirom da lokacija suosnivača Three Arrowsa Su Zhua i Kylea Daviesa nije poznata, a likvidatori u slučaju stečaja i njihovi odvjetnici ne mogu im ući u trag, likvidatori su nedavno zatražili od suda da im uruči dva sudska poziva putem njihovih adresa e-pošte, Twitter računa i adrese elektroničke pošte njihovih odvjetnika. Trenutno ostaje za vidjeti kako će ovaj novi razvoj događaja utjecati na cijeli slučaj.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X