Tko holda, a tko prodaje Bitcoin?

0

Prema istraživanju blockchain analitičke kompanije, Glassnode, 95% Bitcoina kojima se trenutno trguje na tržištu zadnji su puta bili transferirani barem jednom u zadnja tri mjeseca.  

Izvještaj Glassnodea od 15. ožujka “The Week On-Chain” otkrio je da je samo 5% tokena kojima se trguje miruje više od 90 dana, što ukazuje na to da su velika većina Bitcoina koji se kreće blockchainom “mladi coini”. Ostali podaci iz Glassnodea otkrili su da su adrese koje u sebi imaju Bitcoin najmanje tri godine značajno povećale njegovu količinu u proteklih 6 do 12 mjeseci, dok su “novi” Bitcoin holderi “vadili” profite od početka 2020. godine.

Izvor: Glassnode

Glassnode definira “Long Term Holders” (LTH) kao novčanike koji drže svoj Bitcoin dulje od 155 dana, dok su “Short Term Holders” (STH) opisani kao novčanici koji Bitcoin transferiraju blockchainom unutar 155 dana od depozita na novčanik. Izvještaj tvrdi da LTH imaju veće znanje o Bitcoinu, akumuliraju ga tijekom bear marketa, a dio prodaju tijekom bull marketa. Suprotno tome, STH će vjerojatno biti ili noviji sudionici na tržištu ili kratkoročni špekulanti koji često premještaju vrijednost između kripto burzi, dodaje se.

Prema trenutnim cijenama, Glassnode je otkrio da je 10,85 milijuna Bitcoina, odnosno 58% cirkulirajuće opskrbe Bitcoina, trenutno u profitu ako se gleda njihovo zadnje kretanje na blockchainu. STH novčanici drže 5,3 milijuna Bitcoina koji su trenutno u profitu. Glassnode je također primijetio da LTH holdaju više kriptovaluta nego u prethodnim tržišnim ciklusima, što je također bullish znak.

Izvor: Twitter

Utvrdili su da je broj aktivnih novih entiteta nedavno narastao na nove vrhunce svih vremena (ATH), što ukazuje na to da su mnogi novi retail investitori nedavno ušli u taj prostor te da postoji još prostora za rast kripto tržišta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X