Top 10 najboljih filmova o kriptu koje trebate pogledati

0

Želite naučiti više svijetu kriptovaluta i pritom se zabaviti dobrom pričom, ali niste sigurni odakle započeti? Donosimo vam popis 10 najboljih kripto filmova, serija i dokumentaraca.

The Rise and the Rise of Bitcoin

Ovaj dokumentarac iz 2014. prati nevjerojatnu priču o Bitcoinu, od njegovih tajanstvenih početaka do trenutnog statusa globalnog fenomena. Film sadrži intervjue s nekim od najvećih imena u svijetu Bitcoina, uključujući Gavina Andresena, blizance Winklevoss i Rogera Vera.

Film nije posebno pun uvida, ali je sjajan skup priča za sve koji žele saznati više o Bitcoinu i njegovim rizicima.

Banking on Bitcoin

Ovaj dokumentarac iz 2016. istražuje povijest Bitcoina i potencijalne implikacije kriptovalute na globalni bankarski sustav. Film intervjuira stručnjake, uključujući prve korisnike Bitcoina, poduzetnike i investitore.

Bitcoin: The End of Money as We Know It

Ovaj dokumentarac iz 2015. duboko zaranja u svijet Bitcoina, istražujući njegovo podrijetlo i implikacije na budućnost novca. Film ispituje kako se Bitcoin isprepliće s politikom, financijama i međunarodnim pravom.

Netflix Explained: Cryptocurrency

Ova epizoda popularne Netflixove serije “Explained” odlično razlaže osnove kriptovalute i blockchain tehnologije. Epizoda je savršena za one koji su novi u ovoj temi ili jednostavno žele naučiti više u brzom, probavljivom formatu.

Trust Machine: The Story of Blockchain

Ovaj dokumentarac iz 2018. bilježi povijest blockchain tehnologije i njezin potencijal da promijeni svijet. Redatelj Alex Winter ispituje kako se Bitcoin i druge kriptovalute koriste za borbu protiv korupcije, revoluciju u industriji i osnaživanje pojedinaca.

CRYPTOPIA

Ovaj dokumentarac iz 2017. istražuje svijet kriptovaluta i blockchain tehnologije i sadrži intervjue s raznim stručnjacima. Film prikazuje glavne priče vezane uz kripto, od ranih dana Bitcoina do trenutnog ICO-a i istražuje industriju koja se brzo razvija.

Life on Bitcoin

Bitcoin je kritiziran od samog početka. Neki tvrde da je nemoguće živjeti kupujući sve što vam treba isključivo kriptovalutom i potpuno zamjenjujući njome kreditne kartice i gotovinu. Kako bi dokazao suprotno, jedan bračni par odlučio se na neobičan eksperiment. Pokušali su živjeti 100 dana, plaćajući samo Bitcoinom. Film opisuje njihovu uzbudljivu avanturu. Glavna intriga je da su eksperiment počeli odmah nakon vjenčanja. Film prati njihove borbe i uspjehe dok plove svijetom kriptovaluta te pokazuje kako se u vrijeme snimanja filma kriptovaluta rijetko nalazila izvan velikih gradova i koliko je bilo teško uvjeriti prodavače da prihvate Bitcoin kao način plaćanja. Dokumentarac prikazuje fascinantan pogled na potencijal Bitcoina, koliko je održiv kao valuta i načine na koji mijenja svijet.

Bitcoin: Beyond the Bubble

U trajanju od samo 35 minuta, ovaj kratki dokumentarac iz 2018. izvrstan je uvod u svijet kriptovalute za one koji žele nešto sažeto, informativno i konkretno. Film odgovara na neke od najčešćih kritika Bitcoina, istražuje potencijal blockchain tehnologije i sadrži intervjue s raznim stručnjacima. Daje optimističan pogled na budućnost kriptovalute.

Deep Web

Deep Web istražuje vitalni dio povijesti Bitcoina kroz duboko sveobuhvatan pogled na trenutno online tržište. Dokumentarac je ključan za razumijevanje kako je Bitcoin omogućio novu vrstu trgovine i kako nastavlja oblikovati svijet online transakcija.

The Blockchain and Us

Ovaj dokumentarac iz 2017. istražuje potencijalan utjecan blockchain tehnologije na naš svijet. Njegova središnja teza, pitanje kako blockchain može koristiti društvu, nešto je što bi svatko trebao razmotriti. Istražuje kako blockchain tehnologija ima potencijal promijeniti kulturu i što bi to moglo značiti za budućnost.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X