Top 5 kripto mjenjačnica koje ne zahtijevaju KYC provjeru

0

Prije nekoliko godina činilo se da kripto scena jedva čeka eliminirati opterećujući postupak KYC provjere kako bi se stvorila nova vrsta ekonomije u kojoj korisnici mogu izbjeći budne oči poreznih agencija i bez ograničenja obavljati transakcije.

KYC (Know Your Customer) je proces prepoznavanja odnosno razlikovanja stvarne osobe od lažnog računa. Taj proces se odvija slikanjem osobnog dokumenta (osobna, putovnica) te slanjem selfija, nakon čega se te dvije fotografije uspoređuju. KYC je standarni postupak kod rada sa kriptovalutama.

Međutim, KYC proces u svijetu kriptovaluta postao je neizbježna stvarnost za većinu kripto korisnika jer regulatori nastavljaju snažno zagovarati usvajanje KYC procesa i implementacije protiv pranja novca (AML) kako bi se očuvala sigurnost ulagača i zaštita od financijskih prijevara. KYC naširoko koriste organizacije za upravljanje transakcijama, praćenje kriminalnih aktivnosti i izbjegavanje financiranja terorizma.

Mnogi ulagači i dalje vjeruju da je KYC zahtjev prepreka Bitcoin Standardu (decentralizirana alternativa središnjem bankarstvu), koji je favorizirao anonimne peer-to-peer transakcije.

Iako je većina kripto mjenjačnica počela usvajati regulatorne smjernice, ulagači imaju mogućnost odabrati kripto mjenjačnice koje potiču veću anonimnost bez nametanja KYC procesa. Takve su razmjene ključne za korisnike koji paze na privatnost i žele kupovati i prodavati kriptovalute bez otkrivanja svog identiteta.

Binance

Binance, jedna od najvećih kripto mjenjačnica osigurava anonimnost kupaca i štiti njihova sredstva najsuvremenijim sigurnosnim i strogim mjerama zaštite privatnosti podataka. To uključuje sustav upravljanja rizikom, praćenje u stvarnom vremenu i napredne alate za zaštitu privatnosti podataka.

Korisnici ne moraju dovršiti KYC proces ako je njihov dnevni limit isplate manji od 2 BTC-a. Binance je nedavno ažurirao dnevno ograničenje povlačenja za korisnike koji nemaju KYC, a sada dopuštaju dnevno povlačenje od 2000 USDT za korisnike koji su to učinili osnovna provjera.

Burza nastoji postati licencirana financijska institucija, što joj omogućuje blisku suradnju s vladinim agencijama u suzbijanju ilegalnih aktivnosti. Jednostavno i intuitivno korisničko sučelje mjenjačnice čini je vrlo jednostavnom za korištenje. Burza nudi niz značajki, uključujući trgovanje maržom i razne vrste naloga, što je čini prikladnom i za početnike i za iskusne trgovce.

Binance je registriran na Malti i izvan je jurisdikcije SAD-a, Kine ili drugih zemalja koje zahtijevaju korisničke podatke.

Bisq

Bisq je mjenjačnica kriptovaluta koja nudi decentraliziranu razmjenu (DEX) gdje korisnici mogu kupovati i prodavati kriptovalute bez provjere identiteta. Burza ne zahtijeva ime ili ID elektroničke pošte, a korisnici na ovoj burzi mogu trgovati čak i bez registracije.

Bisq nije ne pruža nikakve centralizirane usluge jer je to peer-to-peer mreža za trgovanje. Korisnici se mogu povezati i provoditi transakcije s drugim korisnicima BISQ mreže koristeći jednostavan softver koji pokreću na svom računalu ili mobilnom uređaju. Bisq automatski skriva podatke o novčaniku (poput javnih ključeva i slično) svih strana uključenih u trgovinu.

Budući da je Bisq decentralizirana burza, nitko je ne može kontrolirati. Korisnici održavaju razmjenu jer za njezin ispravan rad nije potreban vanjski entitet. To je u oštroj suprotnosti s većinom drugih burzi, koje su centralizirane i samim time puno ranjivije na napade. Ova platforma omogućuje korisnicima trgovanje kriptovalutama bez straha da će biti praćeni ili nadzirani.

Bybit

ByBit, P2P mjenjačnica za derivate kriptovaluta sa sjedištem u Singapuru ima približno 1.2 milijuna registriranih korisnika i specijalizirana je za trajne zamjene. Burza ima prosječni dnevni volumen trgovanja od više od 1 milijarde dolara, što ukazuje na dubinu tržišta i kapacitet platforme za brzo izvršavanje naloga.

Razmjena omogućuje korisnicima podizanje tokena u vrijednosti od 2BTC dnevno bez potrebe za KYC procesom. Korisnici se mogu prijaviti iz bilo kojeg dijela svijeta, osim ako ne žive u nekoj od sankcioniranih zemalja ili u SAD-u.

Proces prijave je brz i jednostavan. Platforma nudi jednu od najintuitivnijih mobilnih aplikacija i terminal za trgovanje na webu. Ima značajke poput zamjene kriptovaluta jednim klikom, neograničena povlačenja, napredne vrste naloga i napredni sigurnosni sustav. ByBit je registriran u UAE i ima urede u Tajvanu i Hong Kongu, zemljama koje promiču usvajanje kripta.

KuCoin

KuCoin je decentralizirana kripto mjenjačnica koja je specijalizirana za spot i margin trading, derivate, staking i kreditiranje. Mjenjačnica omogućuje klijentima trgovanje kriptovalutama sa ili bez ispunjavanja KYC-a tako što provjeru čini izbornom. Kao i većina burzi, KuCoin također ima ograničenje iznosa i volumena trgovanja bez ispunjavanja KYC-a. Međutim, ograničenja su u puno manjoj mjeri stroža od drugih kripto burzi.

KuCoin korisnicima omogućuje da polože Bitcoin izravno na račun bez potrebe za unosom osobnih podataka, što im omogućuje da preskoče dugotrajnu proceduru verifikacije koju većina burzi uvjetuje za početak trgovanja. Također, korisnici imaju potpunu kontrolu nad svim položenim kriptovalutama te ih mogu povući kad god žele.

Burza ima dnevni obujam trgovanja od gotovo 100 milijuna dolara. KuCoin platforma nudi nekoliko različitih značajki, uključujući robusno API sučelje, sigurnost imovine na razini banke, mehanizam za brzo usklađivanje trgovine, programe pridruživanja i bonuse te ima za cilj pružiti korisnicima vrlo sigurno i učinkovito okruženje za trgovanje.

ShapeShift

ShapeShift je mjenjačnica kriptovaluta osnovana 2013. godine sa sjedištem u Švicarskoj. Razmjena se transformirala iz centralizirane u decentraliziranu tvrtku i omogućuje korisnicima kupnju ili prodaju kripto bez provjere identiteta. Sa svojim jednostavnim korisničkim sučeljem i širokim rasponom opcija plaćanja, mjenjačnica je jednostavna i praktična opcija za one koji žele anonimno trgovati kriptovalutama.

ShapeShift ne zahtijeva od korisnika stvaranje računa niti davanje osobnih podataka poput adrese elektroničke pošte ili lozinke. Korisnicima omogućuje plaćanje pomoću širokog spektra kriptovaluta i nudi različite opcije plaćanja, uključujući sve glavne kreditne kartice i debitne kartice.

Korisnici mogu jednostavno pretvoriti BTC ili druge kriptovalute u ETH bez posredničke razmjene, a zatim kupiti token jednostavnim slanjem ETH na adresu pametnog ugovora. Razmjena omogućuje korisnicima stvaranje digitalnog novčanika u nekoliko sekundi za pohranjivanje njihovih kripto i drži većinu kripto u hladnim kripto novčanicima kako bi se smanjio rizik od krađe.

Napomena: Informacije podijelljene u ovom članku služe samo u obrazovne svrhe. U kripto ulažete na vlastitu odgovornost.

Izvor: ambcrypto

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetiteCoinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin. 

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X