Trend ICOa nad NEO blockchainom loše startao

0

NEO nije obična kripto valuta, NEO je platforma nad kojom nastaju drugi blockchain projekti. Jedan od njih je popularni Red Pulse. Ali Red Pulse svakako nije jedini te je do sada već nekoliko tokena napravljeno preko ove platforme.

Gledajući iz investitorske perspektive, projekti nad NEO blockchainom su do sada preko ICOa prikupili nekoliko stotina milijuna dolara. Iako to izgleda dosta impresivno, s tehničke perspektive, dosta njih je upalo u probleme.

Apex ICO hakiran

Ovaj tjedan je završavao Apexov ICO, koji je bio napadnut od strane hakera. Hakeri su zamijenili adresu na koju su se trebali poslati NEO tokeni. Time su investitori poslali 1056 NEO tokena direktno na adresu hakera.

Kratko nakon početka ICOa, hakeri su uspjeli preuzeti kontrolu nad našom web stranicom te su zamijenili našu ICO adresu sa svojom… Odlučili smo odmah ugasiti web stranicu te krenuti s alternativnim načinom, a to je objave ispravne ICO adrese na naše profile na društvenim mrežama (Telegram & Twitter). Također smo objavili selfie našeg CEOa na kojem pokazuje na papiru našu ispravnu adresu. Apex team

Apex je nakon svega odlučio da će preuzeti nastalu štetu na sebe, te će svim investitorima koji su poslali NEO tokene na hakerovu adresu izdati svoje CPX tokene. Tim potezom niti jedan investitor neće biti zakinut za ovaj propust napravljen od strane Apex tima.

Apex nije jedini

Apex nije jedini ICO koji se odvijao nad NEO blockchainom u siječnju, tako je projekt Key također naletio na probleme. Portal news.bitcoin.com navodi da je prvo cijena tokena skočila za 300% odmah nakon što je ICO krenuo, da bi se nakon toga web stranica srušila. A da stvar bude još gora, njihov telegram kanal na kojemu su mnogi investitori pokušavali doći do odgovora je bio preplavljen sa spamom, pornografskim sadržajem i hrpom kritika zbog svih nastalih događaja. Ukratko, nastao je pravi kaos.

NEO blockchain nema nikakve veze s ovim propustima

Naravno, trebamo razumjeti da niti jedan od ovih događaja nije nastao zbog greške kineskog blockchaina tj. NEO blockchaina ili bilo koga iz njihovog tima. Problemi su nastali zbog propusta onih koji su radili te ICOe ali dosta investitora odmah upire prstom u tim koji stoji iza NEOa.

Baš iz tih razloga je dosta bitno da platforme nad kojima nastaju drugi projekti imaju dobar start, da si ne stvore negativnu reputaciju. Sjetimo se samo Ethereuma koji je postigao masivan uspjeh, no započeo je s DAO hakom kada je ukradeno 50 milijuna dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Izvor: News Bitcoin

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X