Trezor i Hardbit, hardware bitcoin novčanici uskoro u našim rukama

2

Hardware bitcoin novčanici su kao autobusi. Čekate vječnost da dođu, a tada se pojave 2 odjednom!

U aluminijskom i plastičnom izdanju prvo nam dolazi trezor iz SatoshiLabs-a. Drugi je HardBit, plastičnog dizajna. Oba uređaja bit će uskoro na tržištu, a prednarudžbe su već stigle kod prvih kupaca.
Dok je većina bitcoin novčanika bazirana na softwerskom rješenju te su realizirani kao web servis ili lokalni softwerski klijent, hardwerski novčanici, kao što im i samo ime implicira, imaju namjeru što sigurnije zaštiti korisnikove bitcoine.
Prednost ovih novčanika je u tome što nisu povezani s Internetom, što uvelike smanjuje njihovu izloženost hakerima i malwareu.

Trezor Hardware novčanik

Image credit: coindesk

SatoshiLabs je prošlog ljeta počeo prihvaćati prednarudžbe za njihov hardverski bitcoin novčanik koji je originalno trebao biti pušten na tržište u listopadu. Taj datum je ipak produžen na siječanj i ponovo prolongiran do sada.
U zadnjem blog članku, SatoshiLabs se ispričao zbog kašnjenja koja su rezultat neslaganja sa prvotnim hardware trgovcem.
Tim je odlučio prihvatiti investiciju vanjskog investitora i pronaći novog prodavača hardwerske opreme za proizvodnju plastičnog modela.
„Naš novi partner je dobro znani oprematelj u industriji sa godišnjim prihodima od preko $100 milijuna. Zahvaljujući njihovoj ekspertizi u području male elektronike bili smo u mogućnosti unaprijediti nekoliko tehničkih parametara našeg uređaja. No, malo lošije vijesti su da će biti potrebno pričekati 9 tjedana za prve prototipove te još 2-4 tjedna za finalne uređaje.“
Efektivno, prvi plastični novčanici trebali bi biti poslani 2-3 mjeseca od sada, što je više od godinu dana nakon što je pokrenuta kampanja i više od 6 mjeseci nakon prvog postavljenog datuma za pošiljke.

Hardbit hardware novčanik

hardbit

Image credit: coindesk

Trezor nije jedini koji će pustiti hardwerske bitcoin novčanike na tržište. Alternativni uređaj zvan Hardbit bi također trebao biti na „meniju“ kroz dan ili dva.
Hardbit wallet ima ugrađenu i dvo-faktorsku autorizaciju te plastično kućište u dimenzijama 48 x 88 12.8 mm.
Hardbit uređaj je već lansiran u Kini te planira biti na internacionalnom tržištu od 13.5. Hardbit neće imati prednardužbe.
Kompanija nije još uvijek otkrila cijene niti punu specifikaciju uređaja, ali kaže da planiraju to učiniti ovih dana.

 

Izvor:  Trezor and Hardbit Hardware Bitcoin Wallets Will Launch Within Days

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

2 Comments

    • Također! Ja mislim da ću uzeti plasitčnog trezora :). Interesantan link, pručit ću malo !

Leave A Reply

X