Trgovac “slučajno” zaradio 250.000$ zbog buga u DeFi-ju

0

Anonimni korisnik otkrio je kako je zaradio 250 tisuća dolara profita uz ulog od 200 dolara u kloniranu verziju Yearn.financea o kojemu smo pisali prošli tjedan. “Kopija” Yearna u koju je korisnik uložio zove se Soft Yearn (SYFI).

Što je SYFI token?

Token SYFI pokrenut je kao soft-pending adaptivna kriptovaluta koja automatski povećava ili smanjuje svoju dostupnu količinu na tržištu. Koncept je popularizirao projekt Ampleforth koji koristi mehanizam prenamjene kako bi prilagodio ponudu, odnosno kako bi ona odražavala promjene u potražnji.

Međutim, Uniswap cijena kloniranog tokena nije bila prilagođena da se u obzir uzme mehanizam prenamjene i spomenuti trgovac je uspio prodati tokene po prijašnjoj cijeni, izbrisavši gotovo svu likvidnost sa SYFI tržišta. Greška u mehanizmu prenamjene omogućila je anonimnom trgovcu da dobije veliku količinu tokena tijekom prve prilagodbe cijene, datuma 3. rujna.

Tko je i kako povećao svoju investiciju za 1250 puta?!

Trgovac u DeFi sustavu koji koristi Twitter nadimak #Amplify priznao je da je on taj koji je zaradio 740 ETH od početnog uloga koji je iznosio samo 0,5 ETH. To iznosi otprilike 250.000 dolara povrata na investiciju od 200 dolara.

Izvor: Twitter

Ovaj trgovac navodno ima klasičan posao s minimalnom plaćom i radi od kuće kako bi uzdržavao obitelj. Također ima mali kripto trgovački račun. Eksperimentirajući s brojnim različitim trgovinskim tehnikama, korisnik je rekao da redovito “ulijeće” u nove projekte listane na Uniswap-u nakon što potvrdi vjerodostojnost istih. Slijedom FOMO-a koji okružuje SYFI, to je učinio neposredno prije prilagodbe cijene s 2 kupljena SYFI-a, svaki za po 100 dolara.

“Zurim u Uniswap UI suzdržana daha kada su se 2 SYFI tokena pretvorila u 15.551, a nakon toga cijena ovih tokena bila je 740ETH.”

Amplify je rekao da nije trgovao s namjerom iskorištavanja buga u kodu ili hakiranja pametnih ugovora, priznajući da je ovaj profit bio slučajan;

“Nisam imao namjeru nikoga povrijediti. Nisam želio da SYFI projekt propadne. Ovdje nikada nije bilo nikakve zlonamjerne namjere. Vidio sam priliku za trgovanje, i iskoristio sam je.”

SYFI token je u početku znatno poskupio, kao što to u posljednje vrijeme čini mnoštvo DeFi tokena. U roku od jednog dana, zbog opisane greške u protokolu, njegova vrijednost srozala se gotovo na nulu.  

Projekt Soft Yearn izgubio je većinu reputacije koju je imao, a likvidnost i volumen je zanemariva, prema analitici Uniswap-a. Navodno tim radi na SYFI verziji 2 koji će imati popravljene greške u kôdu, ali za to je vjerojatno prekasno.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X