Tržište se oporavlja nakon najveće korekcije od “Crnog četvrtka”

0

Investicijski strateg Raoul Pal utvrdio je da je Bitcoinov dvotjedni pokazatelj relativne snage, odnosno RSI, nedavno pao na razinu koja nije viđena od “Crnog četvrtka” u ožujku 2020. godine.

Ovu razinu pokazatelja vidjeli smo na početku bull runa 2017.

Izvršni direktor The Global Macro Investor i Real Vision Group također je primijetio da se Bitcoinov tjedni RSI srušio na razine usporedive s razinama korekcija proizvedenih tijekom “prvog dijela bull runa 2017., prije nego što je Bitcoin ostvario izniman rast cijene“.

Izvor: Twitter

Promatranje je provedeno nakon što se Bitcoin srušio otprilike 15% tijekom vikenda, u brojkama BTC je pao s cijene od 55.000 dolara da bi u nedjelju pronašao support razinu blizu 47.250 dolara, prema podacima s TradingViewa.

“Korekcije u bull marketu su prilike, a ne prijetnje”, dodao je Pal.

Iz blockchain analitičke kompanije Glassnode također su primijetili dubinu korekcije, izvijestivši da je broj Bitcoin adresa koje su sada u gubitku dosegao devetomjesečni maksimum od gotovo 6,4 milijuna adresa 25. travnja. Unatoč padu cijene, 86% Bitcoin adresa je trenutno u profitu.

Tržište se brzo oporavilo

Čini se da se tržište složilo s Palovom tvrdnjom da je Bitcoinov rast neizbježan te je najveća kriptovaluta ostvarila rast od 11,5% u šest sati nakon što je ranije danas dosegnuta lokalna najniža razina od oko 47.000 američkih dolara.

Pozivajući se na podatke i grafove tvrtke Glassnode, analitičar William Clemente primijetio je da se tijekom ranog “azijskog trgovanja” u ponedjeljak ujutro dogodila likvidacija short BTC pozicija u iznosu od 88,7 milijuna dolara, jer se tržište brzo oporavilo od korekcije.

Unatoč naglom skoku, Bitcoin dominance je i dalje ispod 50%, a zadnji puta kada je tržišni udio najveće kriptovalute bio ispod 50% je u srpnju 2018. godine. Ovo je generalno pokazatelj da smo u alt sezoni te možemo očekivati veliki rast cijene altcoina u sljedećem tržišnom razdoblju. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X