Tužba protiv slavnih zvijezda koje su promovirale NFT-ove

0

Yuga Labs, tvorac Bored Ape Yacht Cluba (BAYC) – megapopularne NFT kolekcije koja je donekle statusni simbol – tužen je u grupnoj tužbi zajedno s nizom slavnih osoba koje su ih podržale.

Tužba je podnesena na okružnom sudu u Kaliforniji, a Yuga Labs se optužuje za zavjeru u kojoj su vrlo utjecajne osobe diskretno plaćane za promociju NFT kolekcije Bored Ape Yacht Cluba, čime se umjetno napuhivala cijena NFT-ova. Tvrdi se da ni tvrtka ni slavne osobe nisu prijavile navodne uplate.

Yuga Labs tajno plaćala poznate ličnosti

“Promotivna kampanja tuženika bila je iznimno uspješna, generirajući milijarde dolara u prodaji i preprodaji. Niti u jednom trenutku nitko od optuženih nije prijavio ove vrijednosne papire Komisiji za vrijednosne papire”, kažu odvjetnici tužitelja.

Poznate osobe navedene u tužbi su Justin Bieber, Snoop Dogg, Serena Williams, Madonna, The Weeknd, Kevin Hart, DJ Khaled, Gwyneth Paltrow, Paris Hilton, Jimmy Fallon i Steph Curry. U tužbi se spominje i glazbeni menadžer Guy Osery, jedan od partnera Yuga Labsa.

Platforma MoonPay također je navodno sudjelovala u zavjeri. Ova platforma služi za pomoć bogatima i slavnima u kupnji NFT-ova bez potrebe za stvaranjem novčanika, kupnjom kripto i zatim preuzimanjem vlasništva nad tokenom.

“Tvrtka i Oseri koristili su svoje veze s platformom MoonPay i njezinom uslugom kao način kompenzacije promotorima NFT-ova Bored Ape Yacht Cluba bez obavijesti investitora”, navodi se u tužbi.

U tužbi se navodi da je Jimmy Fallon MoonPay kripto nazvao PayPalom u jednoj od svojih emisija prošlog studenog, a također se spominje epizoda u kojoj su on i Paris Hilton razgovarali o kolekciji NFT-ova Bored Ape Yacht Cluba.

U tužbi se od tuženika traži da tužiteljima, kao i svima drugima koji su se našli u sličnoj situaciji, isplate 5 milijuna dolara.

No čini se da je zakon ipak na strani Yuga Labsa. Savezni sudac odbacio je sličnu tužbu koja je uključivala Kim Kardashian i Floyda Mayweathera povezanih s EthereumMax, tvrdeći da se od investitora očekuje razumna prosudba prije nego što svoje oklade temelje na trenutnim trendovima, ali Kim Kardashian je kažnjena s 1,26 milijuna dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X