TVL Ethereum layer 2 protkola na ATH-u

0

Ukupna zaključana vrijednost (TVL) na Ethereum layer 2 (L2) protokolima porasla je na novi vrhunac jer naknade za plin nastavljaju stalno rasti što potiče daljnje usvajanje ovih projekata.

Layer 2 analitička platforma L2beat trenutno izvještava da je ukupan iznos vrijednosti zaključan u različitim L2 protokolima i mrežama dosegao rekordnih 5,64 milijardi dolara. Iz ovih kalkulacija je isključen Polygon koji sam ima 4.64 milijarde dolara zaključanih u svom protokolu.

Rješenja za skaliranje L2 pružaju mnogo veću propusnost transakcija i niže transakcijske naknade, a u smislu usvajanja od strane korisnike značajno su porasla u studenom, kada su zabilježene najveće prosječne naknade za transakcije u povijesti Ethereum mreže.

Layer 2 TVL više se nego udvostručio od početka listopada, nakon rasta od 110% s 2,68 milijardi dolara na trenutne razine. Arbitrum ima najveći udio na L2 tržištu (kada se isključi Polygon) s 2,67 milijardi dolara zaključanih u tom protokolu, odnosno oko 45% ukupnog TVL-a.

Izvor: Twitter

DYdX decentralizirana burza derivata je na drugom mjestu s 975 milijuna dolara u TVL-u, a Loopring L2 DEX je na trećem mjestu s 580 milijuna dolara, međutim njezin vlastiti LRC token čini većinu zaključane vrijednosti.

Prosječne naknade za Ethereum transakcije trenutno su oko 40 USD prema Bitinfochartsu. One su 9. studenoga dosegnule svoju drugu najvišu razinu od oko 65 dolara i porasle za 700% u posljednja četiri mjeseca.

Cijene transakcija variraju ovisno o operaciji, jednostavan prijenos ERC-20 tokena trenutno može koštati oko 45 USD, a složenija interakcija pametnog ugovora ili zamjena tokena putem Uniswapa može koštati čak 140 USD prema Etherscanu.

Registriranje imena na Ethereum Name Serviceu može koštati stotine dolara u naknadama za transakciju unatoč tome što kupnja naziva domene košta samo nekoliko dolara godišnje.

Od listopada, multichain kompatibilne DeFi platforme zabilježile su rekordan priljev korisnika upravo jer su investitori i programeri pokušavali izbjeći Ethereum mrežu zbog rastućih naknada za transakcije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X