Tvorci FarCry-a će implementirati NFT u svoje igre

0

Francuski izdavač videoigara Ubisoft najavio je svoj prvi pohod u svijet NFT-ova putem nove platforme nazvane Ubisoft Quartz koja će se ovog tjedna pokrenuti u beta verziji s Ghost Recon Breakpointom za PC igrače na Ubisoft Connectu.

Prema izjavi objavljenoj na web stranici Ubisofta, igrači mogu dobiti kolekcionarske dijelove Ubisoftovih igara pod nazivom Digits, koji su “prvi NFT-ovi koji se mogu koristiti u AAA igrama i koji rade na energetski učinkovitoj tehnologiji”. Digits NFT-ovi, kao što su vozila ili oružje u igri, bit će pušteni u ograničenim količinama i izdanjima. Ubisoft će korisnike nagraditi besplatno 9., 12. i 15. prosinca u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Quartz će također biti dostupan u Brazilu, Španjolskoj, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Australiji.

Energetski učinkovita tehnologija Ubisoft Quartza koristi se na Tezos blockchainu koji je proof of stake. Didier Genevois, Ubisoftov blockchain tehnički direktor, izrazio je predanost tvrtke smanjenju svog ugljičnog otiska u intervjuu objavljenom na korporativnoj web stranici:

“Ova vrsta blockchaina postiže iste rezultate uz korištenje znatno manje energije od onih koji koriste proof of work konsenzus algoritam. Da vam dam ideju, transakcija na Tezosu je ekvivalentna 30 sekundi video streaminga, dok je na Bitcoinu jednaka gledanju jedne godine video streaminga!”

Nakon ove objave cijena Tezosovog tokena XTZ skočila je preko 50% te tako prekinula bearish cjenovni trend te kriptovalute. 

Prije toga, međutim, Ubisoft se udružio s distribucijskom platformom Ultra kako bi iskoristio svoje igre na UOS blockchainu.  U istom intervjuu s Genevoisom, Ubisoftov direktor blockchain proizvoda Baptiste Chardon dodao je svoje mišljenje o NFT-u i igrama:

“Ovaj novi pristup može čak, dugoročno gledano, otvoriti nove mogućnosti poput interoperabilnosti između igara. […] Vidimo blockchain kao sredstvo vraćanja “kontrole” u ruke igrača i kreatora vrijednosti koju generiraju svojim angažmanom u igrama.”

Ubisoft se nalazi među 25 najvećih svjetskih kompanija za proizvodnju igara u smislu tržišne kapitalizacije, koja je trenutno oko 5,8 milijardi dolara. Ova kompanija proizvela je neke od najpoznatijih gaming naslova kao što su: Assassin’s Creed, Watch Dogs i FarCry.  Za kripto industriju je značajno da AAA gaming tvrtka zagovara blockchain tehnologiju kada su druge tvrtke poput Valvea nedavno uklonile blockchain igre sa svojih platformi. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X