Tweet Elon Muska podigao cijenu tokena za 25%

0

Cijena Dogecoina porasla je za oko 25% dana 20. prosinca nakon što je izvršni direktor Tesle Elon Musk ponovno skrenuo pozornost na ovu meme kriptovalutu.

Elon Musk i njegovo oduševljenje Dogecoinom dugo je meme materijal. Musk svako malo voli tweetati o Bitcoinu i kripto tržištu. Kad to učini, tržište na to reagira prilično agresivno.

Musk je posljednji put objavio tweet o Dogecoinu u srpnju 2020. godine, kada je rekao da predviđa da će Dogecoina biti standardna kriptovaluta. U to je vrijeme DOGE skočio za 14%.

Razlog rasta Dogecoina nakon Muskovog tweeta vrlo je jednostavan. Kao što objašnjava kripto analitičar Hasu, “cijene u ovom prostoru potaknute su hypeom.” Stoga, kada se značajno poveća pažnja, kriptovaluta s niskom tržišnom kapitalizacijom može brzo narasti.

Dogecoin trend na Twitteru

20. prosinca Musk je tweetao o Bitcoinu, objavljujući nekoliko tweetova o najvećoj kriptovaluti. Usred toga, Musk je na Twitteru objavio “Jedna riječ: Doge”, što je izazvalo mnoge reakcije na Twitteru. Dogecoin je počeo rasti u trendingu na platformi, pogotovo jer je Musk promijenio biografiju u “Bivši izvršni direktor Dogecoina”.

Izvor: Twitter

Prema podacima CoinMarketCap-a, Dogecoin ima tržišnu kapitalizaciju od oko 549 milijuna dolara. U usporedbi s glavnim kriptovalutama, poput Bitcoina, Ethera i najvećih DeFi tokena, market cap DOGE-a je znatno niži.

Štoviše, budući da je DOGE tek 44. najveća kripto valuta na svijetu, njegov je volumen i likvidnost niži su od glavnih kriptovaluta. Kao takva, kada utjecajna osoba, poput Muska, govori o DOGE-u, kriptovaluta često naglo poraste zbog rasta trgovačke aktivnosti.

U studenom su i drugi glavni altcoini zabilježili sličan trend. Primjerice, XRP je naglo porastao kad je Bitcoin dosegao cijenu od 19.000 dolara. Na Coinbaseu je premašio 0,90 dolara dok je na drugim velikim kripto burzama došao do 0,75 dolara.

Na što ukazuje rast Dogecoina?

Tehnički analitičari i trgovci ističu da je uspon DOGE-a u prošlosti započeo altcoin ciklus. Trgovac poznat kao “Crypto Capo” rekao je:

“Svaka altcoin sezona započinje pumpanjem $ DOGE.”

Vjerojatnost da će nastupiti sezona altcoina i dalje je velika jer se Bitcoin za sada suočava s jakom resistance razinom na 25.000 dolara. Trgovac je također napomenuo da bi se Bitcoin vjerojatno prvo odbio od 25.000 dolara, pao na 21.000 dolara kako bi testirao support razinu, a zatim krenuo prema 30.000 dolara. 

Ako se dogodi scenarij sličan ovom, najveći benefit imali bi altcoini. Trgovci su voljni prihvatiti viši rizik kako bi dodatno povećali profit koji su ostvarili u Bitcoinu. Kombinacija ovih čimbenika sugerira da bi rast Dogecoina u doglednoj budućnosti mogao označiti početak novog altcoin ciklusa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X