U 3 godine zaradio 10 milijardi dolara na kripto tržištu

0

Osnivač Alameda Research i FTX kripto burze Sam Bankman-Fried stekao je bogatstvo uglavnom putem kripto imovine u posljednjih nekoliko godina, navodi New York Magazine.

SBF je, kako ga poznaju u kripto krugovima, pričao o svom putovanju u kripto industriju od 2018. Tijekom intervjua vlastitu neto vrijednost procijenio je na 10 milijardi dolara, uglavnom u nelikvidnoj imovini.

Bivši trgovac s Wall Streeta ušao je u kripto trgovanje 2018. godine nakon što je primijetio značajne mogućnosti arbitraže i razradio način kako iskoristiti “Kimchi premiju‘, odnosno razliku u cijeni Bitcoina između Koreje i ostatka svijeta.

Završio je u Japanu zbog ograničenja u Koreji, a putem posrednika i lokalnih banaka trgovao je količinom do 25 milijuna dolara dnevno kada je razlika u cijeni bila najveća, rekao je u izvješću.

Njegovo kripto carstvo, pod imenom Alameda Research, trenutno “okreće” 2 milijarde dolara dnevno, što znači da ima značajnu tržišnu snagu. SBF se trenutno fokusira na razvoj razmjene kripto derivatne burze FTX i DeFi projekta Serum koji se temelji na Solana blockchainu.

Izvor: CoinMarketCap

U siječnju se FTX Token (FTT) narastao preko 100% jer je kripto burza premašila open interest BitMEX-a i Deribita. Trenutno se blago korektira s najviših cjenovnih razina od 13,60 dolara.

SBF je pozornost šire javnosti privukao prošle godine nakon što je u studenom donirao 5,2 milijuna dolara za političku predizbornu kampanju Joea Bidena. Ovo je najveća privatna donacija nakon milijardera Michaela Bloomberga. Za donaciju tvrdi da je motivirana “generičkom stabilnošću i postupkom donošenja odluka” Bidenovog tima. FTX, koji je nedavno stvorio indeks “klađenja” na Wall Streetu, uključujući GME, AMC i DOGE, također nudi tržišna predviđanja, a na burzi je u američkoj izbornoj noći stavljeno preko 100 milijuna dolara oklada.

Samozatajni radoholičar, SBF poznat je po tome što često spava u uredu na beambagovima;

“Jednostrana prednost beambagova: ako spavam u uredu, moj um ostaje u radnom načinu i ne moram sve pretočiti sljedeći dan.”

Izvor: Twitter

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X