U Budvi prodana tri apartmana za 420 BTC!

0

Korporacija AMIA, koja je u vlasništvu Nila Emilfarba prodala je tri luksuzna apartmana za 420 BTC koja su u neposrednoj blizini Starog grada u Budvi.

Prema vrijednosti Bitcoina u trenutku pisanja članka ova tri apartmana prodala su se za više od $3,2 mil. što je u protuvrijednosti više od 20 milijuna HRK.

Prodani apartmani dio su kompleksa Dukley gardens koji se nalaze na Zavali, a ova transakcija je jedna od najvećih transakcija kriptovalutama koja je do sada realizirana u cijeloj Europi.

Korporacija AMIA još je i krajem prošle godine izjavila da prihvaća digitalni novac kao važeće sredstvo plaćanja. Kriptovalutama se kod njih mogu kupovati nekretnine, ali i plaćati usluge u Dukley hotelu, Dukley Beach Lounge restoranu i Dukley Marini.

Iz korporacije AMIA su poručili:

Prihvaćanjem kriptovaluta otvorila su nam se vrata prema potpuno novim klijentima i to klijentima koji nisu ni namjeravali kupiti nekretninu, ali su je kupili jer je to moguće kriptovalutama. Vrlo često su nam sada kupci mladi ljudi koji su odlučili uložiti svoje bitcoine i time postati vlasnici luksuznih nekretnina u Budvi.

Naša korporacija je među prvima u regiji koja ne sumnja u kriptovalute i koja ih je odlučila prihvatiti valjanim sredstvom za plaćanje prilikom kupnje nekretnina. U svijetu, kao i u Europi postoji ograničen broj nekretnina koje se mogu kupiti bitcoinima, a mi smo si ovim potezom dovukli klijente iz cijelog svijeta.

Jedan od kupaca ova tri luksuzna apartmana je mladić iz Francuske od 25 godina, a cijeli postupak je popraćen i odvjetničkom podrškom iz Budve.

Ono što je prije bilo nezamislivo i nemoguće, to se zahvaljujući bitconima ostvarilo i cijeli postupak prenošenja novca bio je završen u svega par minuta rekli su veseli vlasnici novih apartmana.

U Hrvatskoj se kriptovalute također prihvaćaju na različitim mjestima, a tako se i mnoga poduzeća okreću tome da ih prihvate kao sredstvo plaćanja. HNB prema svojem zadnjem objašnjenju kaže da digitalne valute nisu novac jer ne ispunjavaju osnovne funkcije novca, ali s druge strane mogu služiti kao sredstvo plaćanja ukoliko se obje stranke koje sudjeluju u procesu slože s time da se plaćanje izvrši u kriptovalutama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X