U ovih 5 zemalja se mahnito googla ‘Bitcoin halving’!

0

Postoje jasni znakovi da se pojavljuje sve veći interes za Bitcoin halving koji se odvija za samo tjedan dana. U ovome članku donosimo popis 5 država u kojima se najviše googla pojam “Bitcoin halving”.

Prepolovljenje nagrade za izradu novog bloka na Bitcoinovom blockchainu je definitvno tema tjedna u kripto svijetu, a prema Googleu, Europa je najviše opsjednuta halvingom.

Podaci iz Google Trendsa pokazuju da, kada je u pitanju pretraživanje “Bitcoin halving”, zapadna i srednja Europa najviše istražuju ovaj događaj.

BTC halving: 7 dana do čega točno?

Kao što je izvijestio Cointelegraph, interesi za pretragu često se mogu pretvoriti u usvajanje kroz kanale poput velikih kripto burzi. Otkupna količina Bitcoina se također znatno povećala od sredine ožujka.

Do trenutka pisanja ovog članka, ovih pet zemalja generiralo je najviše pretraga u vezi s najvažnijim događajem za najveću kriptovalutu.

5. Austrija

Već dobro poznata kao nacija znatiželjna o kriptovalutama, Austrija je trenutno peti najaktivniji izvor pretraživanja za Bitcoin halving. Unatoč tome što je država članica EU-a, Austrija je pokazala rijetko viđeno prihvaćanje Bitcoina u maloprodajnim lancima.

Beč je dugo bio dom poznatih Bitcoin i kripto entiteta, uključujući takozvanu “Bitcoin banku” koja je otvorena 2017. godine, zajedno s informatičkim centrom House of Nakamoto.

4. Estonija

Mala baltička nacija već je sebi dala ime kao digitalna prijestolnica EU-a. Estonska e-rezidencija već godinama osvaja naslove raznih portala, ali vladina se politika aktivnog uključivanja u blockchain tehnologiju tek treba proširiti.

Shema licenciranja za kripto burzu trenutno je u funkciji, ali vidljive su žalbe onih koji smatraju da je postupak pretjerano težak. Unatoč tome, izgleda da su stanovnici svjesni događaja koji se iznimno bitan u svijetu kriptovaluta, Bitcoin halvinga.

3. Slovenija

Google Trends otkriva zanimljivu činjenicu da su naši susjedi, poznati po jednoj od najvećih kripto burzi Bitstamp i spomeniku Bitcoin-u iznimno zainteresirani za predhodeći halving.

Osim interesa građana, u siječnju prošle godine, objavljeno je da stotine trgovina diljem Slovenije počinje s prihvaćanjem BTC plaćanja zahvaljujući inovativnim aplikacijama koje im to omogućuju.

2. Nizozemska

Čudna mješavina opresivnih propisa i ogromnog interesa za kriptovalute, Nizozemska se nalazi na drugom mjestu po pretraživanju Bitcoin halvinga. Nizozemska, dom mnogih kripto startupa, nagovijestila je da ima malo tolerancije prema upotrebi Bitcoina koja nije strogo nadzirana. Poznati projekt Bitcoin City u Arnhemu koji je pružao uslugu “miješanja kriptovaluta” Bestmixer 2019. godine, nizozemska vlada je obustavila jer se nisu pridržavali novih AML protokola.

1. Švicarska

Pozicionirana kao jedan od svjetskih kripto lidera, Švicarska je trenutno prva prema popularnosti pretraživanja pojma Bitcoin halving. Švicarci su poznati po svom pozitivnom regulatornom stavu o Bitcoinu, jer su nekoliko godina radili na izradi glavnog financijsko-regulatornog  okvira usmjerenog na kriptovalute.

U Švicarskoj se također nalazi svjetski poznati Crypto Valley u gradu Zug, među čijim je članovima i Bitcoin Suisse, koji je izveo zapaženu reklamnu kampanju u zračnoj luci Zurich.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X