U ovom splitskom hotelu sve usluge možete platiti kriptom

0

Pojava kriptovaluta uzdrmala je industriju plaćanja na način koji nismo vidjeli generacijama. Suvremena, brza i sigurna upotreba kriptovaluta kao sredstva plaćanja danas je postala realnost.

Iako je kupnja i prodaja kriptovaluta sve više prisutna, mogućnosti potrošnje virtualnih valuta donekle su ograničene u usporedbi s njihovom volatilnošću.

Međutim, sve je veći broj tvrtki u različitim industrijama, od velikih tehnoloških kompanija, do zračnih prijevoznika i hotelijera, koji prihvaćaju kriptovalute kao oblik plaćanja, omogućujući kupcima i gostima da ih koriste kao službeni način plaćanja za svoju robu i usluge.

Na popis mjesta na kojima u Hrvatskoj možete plaćati omiljenim sredstvom plaćanja, kriptovalutama, uvrstio se još jedan hotel na jadranskoj obali.

Usluga po mjeri svakog gosta 

Ako živite u Splitu ili ste samo u prolazu i na odmoru, na raspolaganju imate restoran, rooftop bazen, wellness centar i jedan od prvih hotelskih coworking prostora u kojem može platiti kriptom. I to sve na jednom mjestu! U splitskom Marvie hotelu prepoznali su potencijal plaćanja kriptovalutama, što je trenutno jedan od najinovativnijih koncepata u ugostiteljstvu. 

Uz online rezervaciju smještaja, kriptovalutama se mogu platiti i ostale hotelske usluge ako niste gost hotela pa tako omiljenom digitalnom valutom možete platiti ručak, piće u baru, dnevnu i mjesečnu wellness kartu, masaže te ostale ponude wellness centra.

Osim navedenih usluga, u sklopu hotela nalazi se i coworking prostor koji nije samo za goste hotela, nego za sve koji su u potrazi za mirnim i produktivnim mjestom za rad. Ovime je postao prvi hrvatski hotel s ponudom u potpunosti prilagođenom potrebama digitalnih nomada. 

Coworking prostor pažljivo je dizajniran i opremljen ergonomskim stolicama, projektorom, brzim internetom, flipchart pločom te neograničenim pristupom Wellness zoni koju možete koristiti u pauzi od posla. 

Najuzbudljiviji dio hotela je krovna terasa s vanjskim bazenom i panoramskim pogledom na more, grad Split i dalmatinske otoke. Tijekom najtoplijih ljetnih mjeseci, krovna terasa idealan je alternativni radni prostor koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije goste. 

Digitalno nomadstvo je najbrže rastuća pojava u poslovnom svijetu. Digitalni nomadi nemaju fiksno radno vrijeme, rade prema potrebama projekta i mogu raditi s bilo kojeg mjesta jer su im za rad potrebni samo laptop, mobitel i dobra internetska veza.

Prema istraživanjima, digitalni nomadi koji dolaze u Hrvatsku su ljudi koji troše puno više od uobičajenih turista jer se više uključuju u samu zajednicu. Uz ovakvu ponudu i usluge, Hrvatska će se zasigurno puno bolje pozicionirati kao atraktivna destinacija za digitalne nomade. 

Ako se i vi uklapate u ovu definiciju digitalnog nomada ili samo želite produktivnu atmosferu i sjajan coworking prostor, Split i okolica čine se kao poželjna lokacija za rad na daljinu, ali i dugoročni boravak.

Plaćanje u 6 kriptovaluta

Plaćanje kriptovalutama omogućeno je u suradnji s hrvatskim fintech startupom Electrocoin, putem njihovog proizvoda PayCek – elektroničkog platnog servisa za procesiranje kriptovaluta. 

Za rezervaciju i plaćanje smještaja u hotelu putem PayCek widgeta nužno je imati digitalni novčanik na mobilnom uređaju, a transakciju je moguće izvršiti s čak šest kriptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Stellar, EOS, XRP i DAI.

Sam proces plaćanja vrlo je jednostavan. Sve što trebate imati je digitalni novčanik te poslati upit putem web stranice hotela Marvie Hotel & Health. Nakon što osoblje zaprimi vaš zahtjev, u samo nekoliko koraka putem PayCek servisa vaša će rezervacija biti uspješno obavljena.

Nova razina iskustva tijekom putovanja 

Marvie Hotel & Health prvi je zdravstveni hotel na području Dalmacije i među prvim je hotelima u Hrvatskoj koji je uveo plaćanje ovom suvremenom metodom.

Ovim se potezom našao na popisu svjetskih hotela i brendova koji prihvaćaju plaćanje kriptom, kao što su američki luksuzni lanac hotela Kessler Collection, švicarski luksuzni hotel Grand Hotel Dolder, kompanija Tesla, aviokompanija Norwegian Air, kompanija za digitalna plaćanja PayPal te brojni drugi.

Zdravstvene usluge također su sastavni dio ponude hotela i uključuju učinkovite dermatološke tretmane, internu i fizikalnu medicinu, ortopediju, rehabilitaciju te dentalne usluge s implantologijom.

Nalazite se u Splitu ili uskoro planirate poslovni sastanak? Zahvaljujući uvođenje mogućnosti plaćanja kriptovalutama, ovaj hotel ima sve što vam treba na jednom mjestu i odličan je izbor za sve one u potrazi za hotelskim smještajem koji će zadovoljiti zahtjevima svakog gosta, kao i digitalnog nomada. 

“Brojni upiti koji su u posljednje vrijeme stizali na našu adresu odnosili su se upravo na mogućnost plaćanja alternativnim metodama, odnosno kriptovalutama. Naš je konačni cilj iskustvo boravka u hotelu podignuti na sasvim novu razinu – putem suvremene, brze i sigurne upotrebe kriptovaluta kao sredstva plaćanja”, istaknula je Diana Rubić, direktorica hotela Marvie Hotel & Health.

Danas sve više gostiju i kupaca koristi kriptovalute pa je praćenje novih trendova i uvođenje mogućnosti plaćanja digitalnim valutama sjajan potez kojim kompanije izlaze iz standardnih okvira poslovanja i prate želje svojih klijenata, kao i zahtjeve današnjeg tržišta.

Zbog globalne pandemije i velike konkurencije, ova sezona bit će poseban izazov u pogledu privlačenja gostiju. U Hrvatskoj se kriptovalutama već može plaćati na brojnim prodajnim mjestima (benzinske postaje, kafići, restorani, auto kuće, web shopovi, veleučilišta) u nekoliko gradova.

Budući da vjerujemo da je Bitcoin, kao i ostale kriptovalute, ovdje da ostane, čini se prirodno da će luksuzni hotelijeri slijediti ovaj primjer dobre prakse i u bliskoj budućnosti ponuditi više izbora u procesu plaćanja te tako osigurati tržišnu i konkurentsku prednost.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X