U tijeku je treća korekcija ovog bull runa

0

Kako Bitcoin formira još jednu dnevnu crvenu svijeću na grafu, njegova se tržišna kapitalizacija ponovno spustila ispod bilijun dolara. Treća veća korekcija u trenutnom bull marketu produbljuje se i cijene su već pale 12,5% u odnosu na najvišu razinu od 60.100 dolara. ATH je dostignut 13. ožujka.

Prema podatcima s CoinGeckoa, tržišna kapitalizacija Bitcoina trenutno iznosi oko 970 milijardi dolara, nakon što je od prošlog četvrtka pala za 140 milijardi dolara.

Ovaj pad dolazi samo nekoliko dana nakon što je analitičar Willy Woo predvidio da njegova ukupna kapitalizacija više neće pasti ispod bilijun dolara.

“Investitori već snažno podržavaju $ 1T. Rekao bih da postoji velika vjerojatnost da više nikada nećemo vidjeti Bitcoin ispod $ 1T. “

Tržišna kapitalizacija Bitcoina prvi je put premašila bilijun dolara 19. veljače, ali tamo se prvi puta nije dugo zadržala te je pala ispod nje nakon samo četiri dana. Drugi je put kapitalizacija Bitcoina dosegla bilijun 9. ožujka i ostala je iznad te bitne razine do današnjeg pada.

Ukupna tržišna kapitalizacija cijelog kripto ekosustava trenutno iznosi 1,65 bilijuna dolara prema CoinGecko. Od ponedjeljka, 22. ožujka, pala je za 9,8%, odnosno 180 milijardi dolara. Izvlačenje profita moglo bi biti veliki faktor u ovoj korekciji, kao što je sugerirao analitičar Josh Rager koji je izjavio da se profit ne ostvaruje dok ne bude u banci.

Pozivajući se na izvršnog direktora MicroStrategyja Michaela Saylora čija je tvrtka ove i prošle godine kupila ogromne količine Bitcoina, dodao je:

“Ne pokušavajte se ponašati kao da Saylor na kraju neće dobiti profit, jer će to učiniti zajedno sa svim ostalim fondovima na planetu. Onda će otkupiti po nižoj cijeni ”

Korekcija je sigurno zdrava za tržište, ali postoje brojni signali da bi se ona mogla nastaviti još neko vrijeme, iako je nezahvalno ovo predviđati tijekom bull runa. Mjerni podatak o rezervama rizika koji procjenjuje povjerenje dugoročnih hodlera u odnosu na cijenu Bitcoina, “predlaže” da su uvjeti slični drugoj polovici ili kasnijim fazama bull marketa.

U međuvremenu je CryptoQuant analizirao tokove Bitcoina prema i s kripto burzi kako bi predvidio da će trebati još neko vrijeme da se ostvari jak pozitivan cjenovni impuls.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X