U zatvoru zbog krađe XRP-a u vrijednosti od 300 tisuća dolara

0

Nakon što je u siječnju 2018. godine ukrala više od 300.000 dolara u XRP tokenima, Australka mora odslužiti kaznu zatvora od dvije godine. 

Australska državljanka Kathryn Nguyen (25) osuđena je na maksimalno 2 godine i 3 mjeseca zatvora zbog krađe više od 100.000 Ripple (XRP) tokena u siječnju 2018. godine.

Nguyen je prije dvije godine osuđena zbog krađe više od 300.000 dolara u XRP-u. Najprije je optužena u listopadu 2018., nakon čega je priznala krivnju za optužbe za prijevaru u kolovozu ove godine.

Chris Craigie, sudac koji je predsjedao ovim slučajem, rekao je da je “teška i zabrinjavajuća odluka” poslati je u zatvor. Australka će navodno biti puštena na uvjetnu slobodu u listopadu 2021. godine.

“Počiniteljica je svojim iskazima pokazala da je velikodušna i marljiva osoba koja je krađom željela pomoći drugima. To poprima drugačije značenje u njenom zločinačkom pothvatu”, istaknuo je sudac. 

Prvi australski slučaj kazne zatvora za krađu kriptovaluta

Nguyen je prva osoba u Australiji koja je uhićena i optužena za krađu kriptovaluta.

U siječnju 2018. upala je u elektroničku poštu 56-godišnjeg muškarca s kojim dijeli isto prezime, promijenila dvofaktorni kod za provjeru autentičnosti, preuzela kontrolu nad njegovim računom, ukrala sve njegove XRP udjele i prebacila ih na svoj račun. To je bilo u vrijeme kada je kripto imovina bila blizu svog najvećeg maksimuma od 3,84 USD.

Nguyen je XRP zamijenila za Bitcoin (BTC) na jednoj kineskoj burzi kriptovaluta, a vlasti u Kini uspjeli su povratiti tek oko 9.000 dolara.

Vrijednost XRP-a od tada je pala na 0,29 USD, što znači da vrijednost ukradene kripto imovine sada iznosi otprilike 29 000 USD. Složit ćete se s nama da je ovo zasigurno lopov godine! 

Kazne su pozitivan znak za kripto industriju. Pokazuju da se kriminalne radnje vezane za kriptovalute mogu pratiti i otkrivati, što ih čini ravnopravnim valutama za regulatore.

Novi incidenti krađe kriptovaluta i hakiranja kripto platformi javljaju se gotovo svakog mjeseca.

Budući da hakeri uvijek smisle način za krađu digitalne imovine, važno je poduzeti sve mjere opreza, dobro se zaštititi i poraditi na potpunoj anonimnosti kriptovaluta koje posjedujete. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X