Udjeli u kanadskom Bitcoin spot ETF-u dosegli ATH

0

Udjeli u kanadskom Bitcoin spot ETF-u porasli su na najveće vrijednosti svih vremena prema nedavnim istraživanjima, a prednjače spot Bitcoin proizvodi.

Kanadski Bitcoin ETF-ovi povećali su svoje udjele za 6.594 Bitcoina od siječnja kako bi dosegnuli trenutni maksimum od 69.052 Bitcoina u ukupnom vlasništvu. Purpose Bitcoin ETF zabilježio je najveći porast udjela u tom vremenskom razdoblju s neto rastom od 18,7% na 35.000 Bitcoina, prema Glassnodeu.

ETF je fond kojim se trguje na burzi koji ulagačima omogućuje špekulaciju o cijeni imovine bez potrebe da ju sami drže. Purpose Bitcoin ETF je spot Bitcoin ETF, a trenutno ima oko 1,68 milijardi dolara imovine pod upravljanjem (AUM). Takav spot Bitcoin ETF trenutno nije dostupan u SAD-u, ali metrika pokazuje da su investitori gladni ovakvih financijskih proizvoda.

Blockchain analitička tvrtka Glassnode istaknula je u svom nedavnom izvješću Week OnChain da je stopa odljeva s kripto burzi dosegla najvišu razinu u 2022. od 96.200 Bitcoina mjesečno.

Pružatelj analitičkih usluga komentirao je usporedbu događaja u vezi s kretanjem Bitcoina riječima:

“Prilično je impresivno promatrati tako snažne odljeve s burzi (spot holdings), kao i priljeve u ETF proizvode, DeFi aplikacije i kripto novčanike za akumulaciju, unatoč brojnim makroekonomskim i geopolitičkim preprekama posljednjih mjeseci.”

Akumuliraju whaleovi, ali i retail investitori

Akumulacija Bitcoina je jaka od sredine ožujka. Najveći akumulatori bili su “škampi” i whaleovi. Škampi su investitori koji drže od 0 do 100 Bitcoina, dok su whaleovi oni koji drže 1.000 do 10.000 Bitcoina. Među najvećim nedavnim kupcima je Terra Luna Foundation Guard (LFG) koji je u misiji stjecanja Bitcoina u vrijednosti od 3 milijarde dolara.

Samo su 2 milijuna Bitcoina preostala za mining otkako je 19 milijunti BTC iskopan 1. travnja, nestašica Bitcoina postaje sve važnija jer se usvajanje i ulaganja povećavaju među nacijama, korporacijama i pojedincima.

Glassnode je zaključio da se “oskudnost i netaknuta priroda Bitcoina kao kolaterala možda ponovno vraćaju u prvi plan”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X