Ujedinjeno Kraljevstvo ima novi naziv za stablecoine i novi zakon za reguliranje kriptovaluta

0

Novi prijedlog zakona još je jedan val priznanja za Bitcoin, kripto industriju i digitalne imovine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ujedinjeno Kraljevstvo je 25. listopada napredovalo u pogledu sa Zakonom o financijskim uslugama i tržištima te time učvrstilo svoju viziju Bitcoina i digitalne imovine u zemlji. Za industriju kriptovaluta i tvrtke u tom sektoru ovaj je prijedlog svojevrsno priznanje koje dočekuju raširenih ruku.

Predloženi zakon predlaže “niz mjera za održavanje i poboljšanje položaja Ujedinjenog Kraljevstva kao globalnog lidera u financijskim uslugama, osiguravajući da sektor nastavi služiti pojedincima i tvrtkama diljem zemlje”.

UK kao globalno središte kriptovaluta?

“Prijedlog zakona ponovno potvrđuje namjeru Ujedinjenog Kraljevstva da postane globalno središte za kriptovalute”, komentirala je Lisa Cameron, zastupnica u parlamentu i predsjednica parlamentarne skupine za kripto i digitalnu imovinu.

U ekskluzivnom intervjuu za Cointelegraph objasnila je da je kriptovaluta na radaru zakonodavaca, iako je oko ove teme potrebno još puno edukacije i informiranja.

Prijedlog zakona nadovezuje se na postojeće mjere za proširenje regulacije stablecoina i dotiče naziv “imovine digitalne namire” (engl. DSA = Digital Settlement Assets) kao novi pojam, udaljavajući se od upotrebe pojma “kripto-imovine”.

Bolja regulacija digitalne imovine

Prema vladi Ujedinjenog Kraljevstva, “kripto imovina koristi neki oblik tehnologije distribuirane knjige (DLT)”, dok DSA uključuje stablecoine, “s obzirom na njihov potencijal da se razviju u široko rasprostranjeno sredstvo plaćanja”.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva prethodno je komentirala da će postojati “paket mjera” s ciljem poboljšanja regulative i jasnoće oko blockchaina, kriptovaluta i bitcoina.

S druge strane, novi britanski premijer Rishi Sunak, također je izrazio interes za određena područja vezanih uz kriptovalute, poput podrške stvaranju nezamjenjivog tokena britanske kraljevske kovnice novca te je glasno podržavao digitalne valute središnje banke.

Priznavanje kripto i digitalne imovine kao financijskih instrumenata tek treba biti upisano u zakon. Prijedlog zakona mora proći ključne korake: Dom lordova najprije mora odobriti ili izmijeniti zakon prije konačne kraljevske suglasnosti novog monarha, kralja Charlesa III.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X