Umjesto povrata od 100 dolara, klijentu na račun uplatili milijune

0

Sudski dokumenti navode da je primatelj upotrijebio dio sredstava za kupnju luksuzne vile nakon primitka milijunskog iznosa.

Očigledna greška kripto platforme Crypto.com pretvorila je pokušaj obrade povrata od 100 AUD (oko 70 američkih dolara) u pozamašnu bankovnu isplatu od 10,5 milijuna AUD na bankovni račun u vlasništvu klijenta.

Prema izvještaju lokalne televizije 7News, dvije žene iz Melbournea, Manivel Thevamanogari i njena sestra Gangadory Thevamanogari, primile su depozit od 10,5 milijuna AUD od singapurske kripto mjenjačnice Crypto.com nakon što je ista pogriješila u izdavanju povrata od 100 AUD. Umjesto točnog iznosa povrata, zaposlenik je navodno u rubrici plaćanja slučajno upisao broj računa klijenta, što je rezultiralo pogrešnim prijenosom na klijentov bankovni račun.

Thevamanogari Manivel, kojoj pripada bankovni račun, i njena sestra Thilagavathy Gangadory, krenule su u shopping godine nakon što je prva sestra greškom primila sredstva u svibnju 2021. Prije nego što je kompanija otkrila svoju grešku tijekom revizije u prosincu 2021. godine, veliki dio sredstava već je nestao s njihovih računa.

Greška otkrivena sedam mjeseci kasnije

Prema izvještaju, u potrazi za povratom sredstava Crypto.com je pokrenuo pravni postupak protiv obje žene. Australijski sud utvrdio je da je, nakon pogrešnog transfera iz svibnja 2021., Manivel prebacila oko 10,1 milijun dolara i 400.000 dolara na dva različita računa. U veljači 2022. godine, s oba računa su podignuta sredstva za kupnju nekretnine vrijedne oko 1,35 milijuna dolara u Craigieburnu, predgrađu Melbournea.

Incident se dogodio još u svibnju 2021., ali nije otkriven sve do godišnje revizije u prosincu 2021. godine. Crypto.com je do sada navodno uspio u svojoj pravnoj borbi protiv dvije sestre. Nakon podnošenja tužbe, Vrhovni sud Viktorije nedavno je presudio da se kuća mora prodati, a sredstva se moraju vratiti kripto burzi Crypto.com.

Međutim, pokazalo se da je Manivel već potrošila 1,35 milijuna AUD dolara na luksuznu kuću s pet spavaćih soba u Craigieburnu. Slučaj će se vratiti na sud tijekom listopada.

U vezi sa slučajem, Justin Lawrence iz odvjetničkog ureda Henderson and Ball Lawyers izjavio je:

“Nema sumnje da ste to vidjeli na svom računu, znali biste da ne bi trebalo biti tamo. Zapravo je na vama da nazovete pošiljatelja i kažete, gledajte, to nije trebalo biti uplaćeno na moj račun.”

Za razliku od kripto transakcija, koje su konačne i nepovratne, centralizirane financijske institucije mogu poništiti pogrešne transakcije. Međutim, s obzirom na vrijeme koje je bilo potrebno da se otkrije pogreška i da su sredstva s Crypto.com prenesena s izvornog računa odmah nakon primitka, jednostavno poništenje transakcije bilo bi nemoguće u ovom slučaju.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X