Unatoč padu cijena, Bitcoin hash rate na rekordnoj razini

0

Tvrtka koja se bavi blockchain analitikom, Glassnode, izvijestila je da je Bitcoinov srednji hash rate (1-dnevni MA) porastao na novi ATH.

U međuvremenu, Bitcoin nastoji ostati iznad support razine od 10 000 dolara, a čini se da trenutna značajna korekcija ne utječe na Bitcoin minere.

Srednji hash rate dosegao 156 EX/s

Prema podatcima koje je objavila analitička agencija Glassnode, vrijednost srednjeg hash rate-a dosegla je novi rekord od 156 EX/s gledano od 11og svibnja – dana kada se održao treći Bitcoin halving. Na dan kada je bilo predviđeno smanjenje nagrade minerima, srednji Bitcoin hash rate porastao je na 152 EX/s. Ukupni Bitcoin hash rate tada je porastao na 121 EX/s, a zatim se iznenada srušio na 90 EX/s.

Trenutni rast vrijednosti srednjeg hash rate-a u tijeku je unatoč nedavnoj korekciji Bitcoina na tržištu tijekom koje je pao s 12.000 dolara na 9.900 dolara. Međutim, vodeća kriptovaluta uspjela je ponovno premašiti razinu od 10.000 dolara i sada se trudi ostati iznad ove ključne support razine.

CMBI Bitcoin hash rate indeks raste

Najviša razina hash rate-a u povijesti znači da rudari nastavljaju raditi unatoč gubitku dijela prihoda zbog pada cijene Bitcoina. To potvrđuje grafikon koji je CoinMetrics podijelio na svojom Twitter profilu, a u kojem se spominje CMBI Bitcoin hash rate indeks. Brza proizvodnja novih blokova ukazuje na “zdravlje” Bitcoinove mreže.

“Čini se da rudari bitcoina nisu opterećeni zbog nedavnog pada na tržištu, jer nastavljaju proizvoditi hashove na rekordno visokoj razini.”

Broj BTC transakcija porastao je za gotovo 30 posto

Glassnode je također proširio vijest da su još dva temeljna mjerila za Bitcoin pokazala velik porast. Broj Bitcoin transakcija zabilježio je značajan porast tijekom posljednja 24 sata i sada je jednak 13.667.500 transakcija – porast od 28,2 posto u odnosu na prethodnu vrijednost od 10.664.375. Volumen Bitcoin transakcija također se popeo na najvišu razinu u zadnjih godinu dana, dosegnuvši vrijednost od 130 110 626 Bitcoina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X