Unicorn kompanija kupila Bitcoin za 425M dolara

0

Javno poduzeće MicroStrategy Inc., vrijedno više od milijardu dolara, kupilo je još 16.796 Bitcoina. Tvrtka je kupila ukupno 38.250 Bitcoina po ukupnoj nabavnoj cijeni od 425 milijuna dolara.

Bitcoin investicije Microstrategy-ja

Tvrtka MicroStrategy Inc. izlistana je na NASDAQ-u. Nedavno je tvrtka kupila preko 20.00 Bitcoina, a prije nekoliko dana odlučila se gotovo poduplati svoje Bitcoin zalihe.

Ovaj potez potaknut je inflacijom i neizvjesnošću oko dolara i ostalih fiat valuta. CEO kompanije, Michael Saylor, izjavio je kako nije sigurno držati rezerve kompanije koje su prešle brojku od 500 milijuna dolara u fiat novcu. Smatra da je Bitcoin puno sigurnija investicija te da se osjećao kao da sjedi na santi leda od 500 milijuna dolara koja se topi. Ovako želim osigurati investiciju na više od 100 godina, rekao je. Saylor se također obratio putem Twittera:

“14. rujna 2020. MicroStrategy je dovršio akviziciju 16.796 dodatnih Bitcoina po ukupnoj nabavnoj cijeni od 175 milijuna dolara. Do danas smo kupili ukupno 38.250 Bitcoina po ukupnoj nabavnoj cijeni od 425 milijuna USD, uključujući naknade i troškove.”

To je uslijedilo nakon ažuriranja koje je tvrtka objavila SEC-u o svom planu ulaganja u Bitcoin. U izvješću od 11. rujna tvrtka izlistana na NASDAQ-u otkrila je da je njezin upravni odbor usvojio novu “Politiku rezervi riznice” koja je ažurirala strategiju upravljanja zalihama tvrtke i raspodjele kapitala.

Prema ovoj novoj politici, riznička rezerva tvrtke sastojat će se od dvije vrste imovine. Prva vrsta obuhvaća novac, novčane ekvivalente i kratkoročna ulaganja koje MicroStrategy “drži” zbog potrebe za obrtnim kapitalom.

Druga vrsta sastoji se od Bitcoina u posjedu tvrtke, gdje Bitcoin neprekidno služi kao primarna imovina rezerve kompanije. Njegova količina ovisi o tržišnim uvjetima i predviđenim potrebama poduzeća za novčanom imovinom, uključujući buduću potencijalnu aktivnost otkupa udjela. Iz MicroStrategy-ja su pojasnili:

“Kao rezultat ove nove politike, imovina tvrtke u Bitcoinu povećala se za investiciju od 250 milijuna dolara.”.

MicroStrategy, koja sebe opisuje kao “najveću neovisnu tvrtku za poslovnu inteligenciju kojom se javno trguje“, objavila je svoju novu strategiju raspodjele kapitala u izvješču 28. srpnja, naznačujući da će kupiti Bitcoin. Tvrtka je nastavila s planom 11. kolovoza kada je kupila 21.454 Bitcoina po ukupnoj nabavnoj cijeni od 250 milijuna dolara, uključujući naknade i troškove. Kripto zajednica smatra da su ova dva poteza MicroStrategy-ja vrlo bullish za tržište.

Pretvorba CEO-a MicroStrategy-ja iz “nevjernika” u Bitcoin fanatika

Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategy-ja, nije uvijek bio fan Bitcoina. Još 2013. godine tweetao je:

„Bitcoinovi dani su odbrojani. Čini se da je samo pitanje vremena kada će doživjeti istu sudbinu kao i online kockanje.”

Ali što se promijenilo?

U 2020oj, Saylor je priznao kako je čitao brojne knjige i članke o Bitcoinu i blockchainu. Kada je shvatio “o čemu se ovdje radi”, priznao je da je u krivu. Rekao da je proučavao eseje “Bitcoin luminaries“, slušao kripto podcaste Nathaniela Whittemorea i Anthonyja Pompliana. Čak je pregledavao Bitcoin rasprave Petera Schiffa s Erikom Voorheesom i izgubio se u medijskom carstvu Andreasa Antonopoulosa.

COVID-19 kriza samo ga je dodatno uvjerila u korisnost Bitcoina te trenutno o svome otkriću propovijeda u kompaniji. Svim menadžerima je dao domaću zadaću kako svi bili u skladu s novom politikom kompanije.

Što mislite o ovom potezu renomirane kompanije, hoće li Bitcoin u bilancama kompanija postati trend ili iznimka koja potvrđuje pravilo?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X