Uspješno provedena razmjena između Bitcoina i Litecoina

0

Nedavno je napravljena prva uspješna transakcija preko Atomic Swapa između Bitcoina i Litecoina.

Atomic Swap je dogovorena razmjena između dva razdvojena blockchaina, u ovome slučaju pričamo o Bitcoin i Litecoin blockchainima. Naprimjer ako imate 1 Bitcoin i želite ga zamijeniti za 100 Litecoina, ako s druge strane postoji netko tko želi zamijeniti svojih 100 Litecoina možete napraviti razmjenu na siguran način.

Ova nadogradnja bi omogućila razmjenu između dvije kripto valute koja je osigurana preko sustava od povjerenja poznatog kao Hashed TimeLocking Contracts (HTLCs). HTLCs osigurava da oba korisnika dobiju uplate tako da obojica moraju poslati informaciju da su ih zaprimili. Ako informacija ne bude zaprimljena u određenom vremenskom periodu, razmjena se prekida i sredstva se vraćaju na originalne novčanike.

Pogledajte razmjenu na YouTube videu

Što to znači za Litecoin?

Nakon što se svijetom proširila vijest kako je po prvi puta uspješno napravljena ovakva razmjena na Litecoin testnetu, Litecoinova je vrijednost krenula rasti i u svega tri sata se popela sa $63 na $71.

Ova tehnologija će biti korisna i Bitcoin, ali i Litecoin korisnicima. Ovo bi zasigurno moglo Litecoinu dati novi nadimak te bi mogao postati kripto srebro, jer svi znamo da će Bitcoin uvijek držati titulu zlata.

Na ovaj način bi Litecoin mogao pomoći Bitcoinu s problemima u skalabilnosti. Jer bi Bitcoin mogao i dalje držati reputaciju kao sredstvo čuvanja vrijednosti dok bi se Litecoin mogao koristiti kao sredstvo plaćanja. Litecoin ima puno brže transakcije i naknada za izvršenu transakciju je daleko manja nego je to slučaj sa Bitcoinom.

Sve u svemu, uzbudljiva nas budućnost čeka i jedva čekamo da vidimo koja kripto valuta će uskoro postati korištena u svakodnevnim platnim transakcijama.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: Bitcoinist

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X