Usprkos korekciji, Bitcoin mreža dosegla rekordnu “težinu”

0

Bitcoin Mreža zabilježila je novu dosad najvišu razinu “težine mreže” od 26,643 bilijuna s prosječnim hash rateom od 190,71 exahash u sekundi (EH/s). Ovo signalizira snažnu podršku BTC zajednice unatoč trenutnom bear trendu.

Težina Bitcoin mreže određena je ukupnom računalnom snagom, koja je povezana s poteškoćama u potvrđivanju transakcija i miningu Bitcoina. Kao što “govore” podaci sa stranice blockchain.com, težina na mreži se smanjila između svibnja i srpnja 2021. zbog različitih razloga, uključujući opću zabranu mininga kriptovaluta u Kini.

Međutim, kako su raseljeni rudari nastavili s radom iz drugih zemalja, težina mreže drastično se oporavila od kolovoza 2021. Kao rezultat toga, u subotu je Bitcoin mreža zabilježila najviši nivo težine svih vremena od 26,643 bilijuna.

Podaci s BTC.com-a procjenjuju da će mreža nastaviti rasti tako što će u sljedećih 12 dana dostići još jedan vrhunac svih vremena, s težinom mreže od 26,70 bilijuna.

U posljednja četiri dana, F2Pool je ostvario najveći doprinos hash rateu miningom 88 BTC blokova, a slijedi ga Poolin sa 76 blokova. Od jučer je prosječna naknada po transakciji otprilike 1,58 dolara, vrijednost koja je povijesno dosegla vrhunac od 62,78 dolara u travnju 2021.

Hoće li se monetarna politika odigrati u korist Bitcoina?

Unatoč federalnom pritisku za strožim monetarnim politikama u vezi s kriptovalutama, Bloombergov robni strateg Mike McGlone sugerira da Bitcoin ima šansu za “pobjedu” jer ulagači prepoznaju njegovu vrijednost kao sredstva digitalne pričuve.

McGlone vjeruje da je Bitcoin u jedinstvenoj poziciji da nadmaši prijašnji ATH u okruženju u kojem se smanjenje “jeftinog novca” obično smatra negativnim za rizičnu imovinu:

“Kripto je vrh među rizičnim i špekulativnim imovinama. Ako se rizična imovina smanji, to pomaže Fed-u u borbi protiv inflacije. Ako postane globalna rezervna imovina, Bitcoin bi u tom scenariju mogao biti najveći pobjednik ove situacije.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X