Usprkos padu volumena od 80%, hype oko metaversa i dalje traje

0

Volumen trgovanja u trećem kvartalu 2022. za 10 najboljih metaverse projekata možda je pao za 80% u usporedbi s drugim kvartalom, ali analitička tvrtka DappRadar sugerira da interes za metaverse i dalje postoji.

Metaverse sektor je u zadnje vrijeme bio pogođen priličnom količinom negativnog tiska, posebno oko sugerirane niske aktivnosti korisnika na određenim platformama, kao što su Decentraland i Meta — izvješća koja su oni opovrgli.

DappRadar je u izvješću od 20. listopada zabilježio da, dok su volumeni trgovanja doživjeli nagli udarac tijekom trećeg kvartala, prosječan broj prodaja NFT-a za ovih 10 projekata smanjio se samo za 11,55% u usporedbi s drugim kvartalom.

DappRadar objašnjava da manji volumen trgovanja može samo odražavati pad cijena imovine, a ne nužno nedostatak interesa, napominjući da:

“Smatramo ovo pozitivnim znakom jer pokazuje da zainteresiranost za ove vrste projekata nije smanjena. Umjesto toga, pad cijena kriptovaluta utjecao je na ukupni volumen trgovanja projekata umjesto na nedostatak interesa.”

Međutim, poziv na oprez je taj da je osam od 10 najboljih metaverse projekata zabilježilo značajan pad u broju prodaje svojih NFT-ova tijekom trećeg tromjesečja, pri čemu je kolekcija Otherside tvrtke Yuga Labs zabilježila pad od 74% u kvartalu.

Pozitivnu akciju prvenstveno su potaknuli The Sandbox i bivša platforma NFT Worlds V2 temeljena na Minecraftu, koji su zabilježili povećanje broja prodaje NFT-a od 190%.

Donje cijene metaverse zemljišta strmoglavo padaju

U međuvremenu, izvješće DappRadara pokazalo je da su donje cijene (bottom price) za NFT parcele pale u prosjeku za 75%, što je možda bio jedan od razloga zašto se obujam trgovanja toliko smanjio.

Iako je vrijednost bilo koje nekretnine, virtualne ili druge, podložna promjenama, “Nekretnine u metaversu trenutno su jako obezvrijeđene”, izjavio je DappRadar, dodajući da su cijene u padu u skladu sa širim bear marketom kripto sektora.

DappRadar je prošlog tjedna bio prisiljen braniti svoje podatke o metaversu, što je protumačeno kao da platforme poput Decentralanda imaju manje od 40 aktivnih korisnika dnevno.

Tvrtka je također napomenula da njezin alat za podatke o korisnicima prati samo interakciju korisnika s blockchainom, obično u slučaju transakcija, i ne računa “aktivnosti koje se ne temelje na blockchainu”, kao što su korisnici koji ne troše.

Sandbox je 10. listopada tweetao da je dostigao 39.000 dnevnih aktivnih korisnika i 201.000 mjesečno aktivnih korisnika u prethodnih 30 dana. Decentraland je također izvijestio da ima 8.000 dnevnih aktivnih korisnika i 56.697 mjesečnih aktivnih korisnika od 8. Listopada. Sada se postavlja pitanje…tko je u pravu?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X