Valkyrie Bitcoin mining ETF izlistan na NASDAQ-u

0

Tvrtka koja upravlja kripto imovinom, Valkyrie, imat će fond kojim se trguje na burzi (ETF) s izloženošću tvrtkama za mining Bitcoina. Taj ETF će biti dostupan za trgovanje na Nasdaq burzi od utorka.

Glasnogovornik Valkyrie rekao je da će firmin Bitcoin Miners ETF početi trgovati na Nasdaqu u utorak pod oznakom WGMI. Prema izjavi američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) od 26. siječnja, investicijsko sredstvo neće nuditi izravnu izloženost Bitcoinu, ali će najmanje 80% njegove neto imovine biti kroz vrijednosne papire tvrtki koje “izvode najmanje 50% njihovih prihoda ili dobiti” od mininga Bitcoina ili pružanja hardvera ili softvera koji se odnosi na mining. U izjavi se dodaje da će Valkyrie uložiti do 20% neto imovine ETF-a u tvrtke koje drže “značajan dio svoje neto imovine” u Bitcoinu.

Valkyrieina ponuda nalikuje ETF-u za mining digitalne imovine koji je u prosincu predložila tvrtka upravitelj imovine VanEck. VanEck je rekao da planira uložiti 80% svoje ukupne imovine u vrijednosne papire tvrtki za mining kriptovaluta, a očekuje se da će SEC donijeti odluku o fondu ili produžiti rok do 14. veljače.

Je li idući na redu Bitcoin spot ETF?

U listopadu je Valkyrie postao jedan od prvih upravitelja imovinom koji je ponudio neizravnu izloženost kriptovalutama putem ugovora podmirenih u gotovini kada je lansirao svoj Bitcoin Strategy ETF. U vrijeme objave, dionice fonda trgovale su se na Nasdaqu za 17,01 dolara. Narasle su za više od 20% nakon što su u četvrtak pale na 14,12 dolara.

SEC još nije odobrio Bitcoin spot ETF-ove u Sjedinjenim Državama unatoč kritikama nekih zakonodavaca i čelnika industrije da nedostatak regulatorne jasnoće koči zemlju na svjetskoj razini u pogledu inovativnih investicijskih sredstava. Nasuprot tome, kanadski regulatoyri odobrili su Bitcoin ETF i Bitcoin mutual fond koji je izdao Fidelity Canada. Ovi fondovi uvršteni su na burzu u Torontu u prosincu, dok je Bitcoin ETF investicijske tvrtke Purpose dobio zeleno svjetlo u veljači 2021.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X