TenX, Wirex, Bitwala, CryptoPay kripto debitne kartice više ne rade

0

Većina debitnih kartica koje funkcioniraju s kripto valutama su od jučer prestale raditi, a među njima su TenX, CryptoPay, Bitwala, Wirex i mnogi drugi.

Visa je raskinula svoju suradnju s providerom debitnih kartica WaveCrest, kojega su uglavnom koristile skoro sve debitne kartice koje su omogućavale korištenje kripto valuta za kartične platne transakcije. Ovaj potez, nije povezan s borbom protiv kripto valuta već je napravljen zato što je WaveCrest prekršio neka pravila od Vise.

Izjave Visa predstavnika

Možemo potvrditi da je WaveCrestovo partnerstvo s Visom suspendirano zbog konstantnog kršenja naših pravila. Kao rezultat toga kršenja sve WaveCrest Visa kartice su ukinute.

Visa ima druge kartice koje koriste fiat valute konvertirane iz kripto valuta, a one nisu podložne ovoj suspenziji te njihovo partnerstvo nije narušeno pa i dalje rade bez ikakvih problema.

Vijest se proširila preko Twittera

Ova vijest je izašla u javnost na Twitteru, gdje su se kompanije koje su bile u partnerstvu sa WaveCrestom počele javno ispričavati svojim korisnicima.

Visa nema problem s kriptom, već sa WaveCrest providerom

Ova situacija je generalno prikupila pozornost kao “borbu” regulatorskih tijela s kriptom, ali zapravo je povezano samo s raskidom partnerstva između Vise i WaveCrest providera. Sve ostale kripto debitne kartice koje su koristile drugog providera i dalje funkcioniraju.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X